Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Goran Višnjić dobija ulogu u nastavku Netflixovih “Vikinga”

Preuzmite sliku

Istorijsku dramu ‘Vikings: Valhalla’ kreirao je Jeb Stuart kao nastavak Vikinga Michaela Hirsta, koji su objavljeni na Netflixu u februaru ove godine, a koji su se ubrzo našli u top 10 najgledanijih.

49-godišnji Goran Višnjić  glumit će u novoj sezoni popularne Netflixove serije ‘Vikings: Valhalla’. Kako piše Deadline, Višnjić će debitirati u trećoj sezoni kao lik Erika Crvenog – ‘Erik the Red’.

Erik Crveni legendarni je vikinški otac Leifa Erikssona i Freydis, koji živi u egzilu Grenlandu zbog zločina koji je počinio na Islandu i u Norveškoj. Istorijsku dramu ‘Vikings: Valhalla’ kreirao je Jeb Stuart kao nastavak Vikinga Michaela Hirsta, koji su objavljeni na Netflixu u februaru ove godine, a koji su se ubrzo našli u top 10 najgledanijih, prenosi 24sata.hr.

Radnja se u nastavku odvija u 11. stoljeću, sto godina nakon događaja u prve dvije sezone, i hronološki prikazuje avanture jednih od najpoznatijih Vikinga – Leifa Erikssona, Freydis Eriksdottter, Harald Hardrada i Normana King Williama. 

U seriji će uz Višnjića glumiti Leo Suter, Frida Gustavsson, Sam Corlett, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes i Caroline Henderson.

Šibenčanin Višnjić je glumac s holivudskom karijerom, a najpoznatiji je po ulogama u serijama ‘Hitna služba’ i ‘Bezvremeni’. Tokom karijere pojavljivao se u mnogim američkim filmovima i serijama… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,