Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Godinama pokušava dokazati da je sin Charlesa i Camille, a sada ima i novi dokaz kojim je uspio uvjeriti mnoge

Preuzmite sliku

Australac tvrdi da ima nove ‘dokaze’ o tome ko su njegovi biološki roditelji. Objavio je fotografiju koja prikazuje sličnost njegovog sina i Elizabete II zbog čega još više vjeruje da je kraljevske krvi.

Simon Dorante-Day (55) decenijama pokušava dokazati da je sin princa Charlesa i Camille Parker-Bowles, a sada je objavio sliku kojom je u to uvjerio puno ljudi, prenosi 24sata.hr.

Inženjer koji živi u Queenslandu rođen je u Portsmouthu u aprilu 1966. godine, a kasnije ga je usvojila lokalna porodica koja je imala veze s kraljicom.

Tvrdi da mu je njegova usvojena baka, koja je radila u Palači, ‘otvoreno’ rekla da su njegovi pravi mama i tata niko drugi nego princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla.

 • Par bi u vrijeme njegovog rođenja bio u tinejdžerskim godinama, a njegovo rođenje se dogodilo godinama prije Charlesovog braka s princezom Dianom, i decenijama prije nego što su Charles i Camilla napokon dobili priliku i javno biti zajedno.

  Nikad nisu odgovorili na niz objavljenih tvrdnji gospodina Dorante-Daya, ali on nije odustao od borbe – a sada je objavio novi ‘dokaz’.

  Jedan od njegovih pristaša izradio je usporednu sliku fotografije njegovog sina Liama ​​pored kraljice kad je bila u ranim 20-ima, a mnogi kažu da vide značajnu sličnost.

 • – Vidio sam koliko su slični Liam ​​i Elizabeta II na fotografiji koju ste danas podijelili i pomislio, vau! – napisao je jedan komentator ispod objavljene fotografije.

  – Previše je sličnosti između vas, vaše djece i njih da bi to bila puka slučajnost ili teorija zavjere – napisao je drugi komentator.

  – I ja sam to mislio kad sam jučer vidio Liamovu fotografiju. Pratim vašu potragu već nekoliko godina Simon i divim se vašem integritetu … Jednostavno znam da to što tvrdite je istina – napisao je još jedan.

  Gospodin Dorante-Day rekao je da ga je fotografija ‘oduševila’, piše Daily Star.

  – Elvie (njegova supruga) i ja osjećamo kao da u svojoj djeci vidimo mnoge članove kraljevske porodice, ali ovaj dokaz je posebno naglasio sličnost – rekao je za 7 News.

 • Tvrdi da je još jedna nedavna kraljevska fotografija još više učvrstila njegovo uvjerenje da je kraljevske krvi.

  Slike pokojnog princa Philipa kao mlađeg muškarca puno su se dijelile nakon njegove smrti, a gospodin Dorante-Day kaže da su ga stranci ‘zaustavljali na ulici kako bi rekli koliko mu ličim’.

  Australca je dvostruko rastužila vojvodina smrt 9. aprila jer je to bila ‘izgubljena prilika’ da sazna više o svom rodoslovlju, rekao je.

  – Izuzetno bih cijenio priliku da razgovaram s Philipom, ali kao što je istaknula Elvianna – njegov će DNK i dalje živjeti u djeci i meni – objasnio je.

 • Gospodin Dorante-Day tvrdi da je Camilla nestala iz svog društvenog kruga najmanje devet mjeseci prije njegovog rođenja, dok je Charles bio u Australiji.

  Vjeruje da se brinula za njega do 8. mjeseca, koristeći kraljevsku zaštitu kako bi bebu držala u tajnosti dok ga nije usvojila kći jednog od kraljičinih bivših djelatnika kućanstva.

  Insistira da se sjeća da je kao dijete nekoliko puta provodio vrijeme sa ženom za koju je vjerovao da je Camilla, dok su njegovi usvojitelji čekali vani.

  Jedan od dokaza koji bi se činili da mu idu u prilog je tvrdnja istoričara da bolnica koja je upisana u rodni list Dorante-Daya nije porodila niti jednu bebu tokom 1960-ih.

 • Obećao si je da nikad neće odustati od borbe za istinu i tvrdi da ima neke ‘uzbudljive nove pravne puteve’ kojima će probati doći do istine.

  – Na kraju, ja sam samo čovjek koji traži svoje biološke roditelje – i svaki put vodi me do Charlesa i Camille – rekao je.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje