Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumica priznala uključenost u zloglasni seksualni kult: “To je bila moja najveća greška i žaljenje u mom životu”

Preuzmite sliku

Mack je poznata po ulozi u seriji ‘Smallville’, a sada joj prijeti do 15 godina zatvora zbog seksualne trgovine ženama.

Glumica Allison Mack (38) priznala je krivicu za uključenost u seksualni kult ‘NXIVM’ čiji je vođa bio Keith Raniere (58), a u izjavi upućenoj žrtvama Mack žali zbog svoje uloge i povreda koje im je nanijela.

– Sada mi je od iznimne važnosti reći, od srca mi je žao. Bacila sam se u mentorstvo Keitha Ranierea sa svime što sam imala. Vjerovala sam, svim srcem, da me njegovo mentorstvo vodi ka boljoj, prosvjetljenijoj verziji sebe. Posvetila sam mu svoju odanost, svoje resurse i, na kraju, svoj život. To je bila moja najveća greška i najveće žaljenje u mom životu.

 • Glumica navodi da će ‘ostatak svog života provesti radeći na sebi i postati saosjećajnija žena’.

  – Žao mi je vas koji sam dovela u ‘NXIVM’. Žao mi je što sam vas ikad izložila podlim i emocionalno nasilnim šemama izvitoperenog čovjeka. Žao mi je što sam vas potaknula da upotrijebite svoje resurse za sudjelovanje u nečemu u konačnici tako ružnog. Ne shvaćam olako odgovornost koju imam u životima onih koje volim i osjećam veliku težinu krivice zbog zloporabe vašeg povjerenja, vodeći vas negativnim putem –  napisala je Allison.

  Glumici prijeti do 15 godina zatvora, a izricanje presude je 30. juna, prenosi 24sata.hr.

 • Glumica je Keithu dovodila nove sljedbenice koje bi ubrzo postale seksualne robinje pa su morale u svemu ugađati starijim, muškim članovima. Žrtve su navodno bile prisiljavanje na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane pa čak i žigosane. ‘NXIVM’ se javno prikazivala kao organizacija za samopomoć, opisana kao ‘zajednica vođena humanitarnim načelima koja nastoje osnažiti ljude i odgovoriti na važna pitanja o tome šta znači biti čovjek’.

  Keith Raniere je uhapšen u Meksiku 2018. godine i osuđen na 120 godina zatvora. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,