Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Glumica Danijela Štajnfeld izjavila da ju je silovao Branislav Lečić, objavljen i audio snimak razgovora

Preuzmite sliku

Nešto više od pola godine nakon što je javnosti predstavila svoj dokumentarac “Hold Me Right” u kojem prvi put otvoreno govori o tome kako je silovana, glumica i rediteljica iz Srbije Danijela Štajnfeld danas je otkrila ime muškarca koji ju je silovao – Branislav Lečić.

Srbijanski mediji pišu kako je Štajnfeld otkrila Višem javnom tužilaštvu da ju je silovao glumac, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić. Podsjetimo, glumica je ime silovatelja dugo držala u tajnosti, govorila je samo o tome kako ju je zlostavljao prije nekoliko godina kada su zajedno radili na jednom projektu.

U njenom filmu “Hold Me Right” čak je i prikazana scena ponovnog susreta sa zlostavljačem, no ona je njegov glas i lice su sakrila od javnosti i nije moguće razaznati o kome se tačno radi.

Lečić se vrlo brzo oglasio povodom ove optužbe kazavši kako nema namjeru davati komentare dok ne dobije zvaničnu potvrdu i poziv iz Tužilaštva: “Sve dok ne dobijem crno na bijelo da me je optužila za ovo, neću ništa komentarisati”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje