Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac spasio dječaka zarobljenog u smrskanom automobilu

Preuzmite sliku

Američki glumac Danny Trejo, poznat po ulogama u filmovima redatelja Roberta Rodrigueza, jučer je u Los Angelesu pomogao pri spašavanju dječaka zarobljenog u smrskanom automobilu koji se prevrnuo u sudaru, piše Azra.ba.

Naime, 75-godišnji je glumac televizijskoj stanici KABC-TV otkrio da je krenuo svom automehaničaru kada je vidio vozača kako prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu i zabija se u drugi automobil, koji se od siline udara prevrnuo na krov.

Na zadnjem sjedištu tog automobila bio je vezan dječak, a vozila je njegova baka. Oboje su bili zarobljeni u toj smrskanom i prevrnutom vozilu pa su se Trejo i još jedna žena po imenu Monica Jackson udružili kako bi ih oslobodili prije dolaska hitne pomoći.

Jackson je upuzala u automobil s jedne strane i uspjela otkopčati pojas s dječaka, a Trejo ga je izvukao s druge strane.

Glumac je za televizijsku stanicu otkrio kako ga je oslobodio.

– Bio je uspaničen i ja sam rekao ‘OK, moramo upotrijebiti naše supermoći’, i on je vrisnuo ‘Supermoći!’ i počeli smo vikati ‘Supermoći’. Nekako smo se povezali – izjavio je Trejo.

Ipak, baku nisu uspjeli izvući pa su s dječakom čekali spasioce.

U nesreći nije bilo teže povrijeđenih, a troje je ljudi, uključujući dječaka i njegovu baku, odvedeno u bolnicu na pregled. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,