Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac izmislio rasni i homofobni napad kako bi “unaprijedio karijeru”

Preuzmite sliku

Američki glumac Jussie Smollett, koji je prijavio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada krajem januara, izmislio je te napade da bi dobio publicitet i unapredio svoju karijeru, javila je danas policija u Čikagu.

Smollett, crni i otvoreno gej glumac u seriji  Empire “iskoristio je bol i bijes rasizma da promoviše svoju karijeru”, rekao je šef čikaške policije Eddie Johnson na konferenciji za novinar, prenosi Srna.

On je imao vrlo grube riječi za glumca i ukazao da lažne pritužbe stvaraju stvarnu štetu.

“Ovaj reklamni udarac predstavlja ranu koju Čikago ne zaslužuje”, rekao je Johnson.

Smollett se danas predao policiji i priveden je gdje ga čekaju optužbe za lažnu prijavu policiji kada je rekao da su ga u Čikagu napala dva muškarca, vrijeđala ga na rasističkoj i homofobnoj osnovi i vezala mu omču oko vrata, saopštila je policija.

Glasine o njegovoj verziji su počele kada su stigli izvještaji da nije u potpunosti sarađivao sa policijom pošto je prijavio vlastima da je bio napadnut. Zatim policija nije mogla da pronađe video snimak tog napada, u gradu koji je pun nadzornih kamera. Kasnije su dva brata privedena na ispitivanje, ali puštena poslije dva dana, i policija je navela da nisu više osumnjičeni.

Johnson je rekao da je glumac platio braći 3.500 dolara da namjeste napad. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje