Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Glumac iz “Igre prijestolja” završio na rehabilitacijii zbog kraja serije

Preuzmite sliku

Glumac Igre prijestolja, Kit Harington, je navodno smješten na rehabilitaciju zbog stresa i upotrebe alkohola.

Haringtonov prijatelj je rekao za Page Six da ga je kraj serije Igra prijestolja “zaista jako udario.”

“Shvatio je da je to to – to je kraj, to je nešto na čemu su svi toliko dugo radili toliko godina. Imao je trenutak, šta dalje?”, objasnio je njegov prijatelj.

“On je u klinici pretežno zbog stresa i iscrpljenosti i alkohola.”, kaže njegov prijatelj.

“Odlučio je da iskoristi ovu pauzu u svom rasporedu kao priliku da provede neko vrijeme u welness centru kako bi poradio na nekim ličnim pitanjima.”, rekao je izvor blizak glumcu, prenosi NN.

Harington je igrao Jona Snježnog u osam sezona Igre prijestolja. Kako se kraj serije približavao, on je tada iskreno progovorio o tome kako je njegov lik pogodio njega lično:

“Moj najtamniji period je bio kada se činilo da je serija postala toliko o Jonu, kada je umro i vratio se”, rekao je Harington za Variety u intervjuu objavljenom u martu.

“Stvarno mi se nije sviđao fokus cijele serije na Jona. Kada postanete jedan od likova od koga zavisi serija, a serija je na vrhuncu svoje moći, fokus na vama je je*eno zastrašujući. To je bilo vrijeme kada sam počeo sa terapijom i počeo da razgovaram sa ljudima. Osjećao sam se veoma nesigurno i nisam pričao ni sa kim”, rekao je Kit.

U odvojenom intervjuu sa Esquire, Harington je priznao da je imao totalni slom nakon snimanja svojih završnih scena Igre prijestolja:

“Moj posljednji dan snimanja, osjećao sam se dobro… osjećao sam se dobro… osjećao sam se dobro… a onda sam otišao da napravim posljednje snimke i počeo da hiperventiliram pomalo… Onda su rekli ‘wrap’ (fraza koju izgovara reditelj i koja označava kraj snimanja) i ja sam se je*eno slomio. Bio je to taj nalet olakšanja i tuge zbog toga što ne mogu sve da ponovim”, ispričao je on.

Harington trenutno prolazi kroz psihološki trening, praktikuje meditaciju i kognitivnu bihejvioralnu terapiju u borbi protiv stresa, izvještava Page Six.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje