Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gdje je danas Alessandra Gucci?

Preuzmite sliku

Alessandra Gucci je od oca naslijedila milione, branila majku koja je naručila ubistvo njenog supruga, tužila za novac, a danas nemaju kontakt.

O filmu ‘House of Gucci’ ne prestaje se pričati. Istinita priča o porodici koja stoji iza talijanske modne kuće Gucci već sedmicama intrigira javnost. Osim sjajnih reakcija na maestralnu ulogu u režiji Lady Gage, publika neprestano pokazuje zanimanje za članove porodice Gucci.  Patrizia Reggiani, žena koja je naručila ubistvo svog supruga i dobila nadimak ‘crna udovica‘, glumica je najmračnije horor priče. Danas je vlasnica draguljarnice u Milanu u kojoj provodi najviše vremena, a navodno sama dizajnira pojedinačne komade, piše Story.hr.

‘Bolje je plakati u ‘Rolls-Royceu’ nego biti sretan na biciklu‘, poznata je izjava žene koja danas sve teže hoda, ali ne propušta priliku da potroši Guccijev novac i posjećuje skupe modne trgovine i restorane.

No, svi se pitaju što je s ostalim članovima ove porodice, a reklo bi se da Alessandra Gucci, Mauriziova kćer, vodi najzanimljiviji život. Alessandra je zajedno sa sestrom Allegrom naslijedila očevu imovinu vrijednu 400 miliona dolara. Iako je posljednjih godina vješto čuvala svoj privatni život, isplivali su neki detalji. Dugo se nagađalo da je Alessandra radila za Gucci. Istina je da je bila modna dizajnerica, ali je imala svoju kolekciju torbica koje je prodavala pod premium brendom AG. Limitiranu kolekciju ‘The First’ lansirala je 2008. godine, a sadržavala je 99 torbica. Odala je počast svojoj porodici nazvavši neke dizajnerske komade po ocu Mauriziju i djedu Rodolfu. Njezina kolekcija bila je dostupna samo u odabranim dućanima visoke mode u Milanu, Luganu, Parizu i Moskvi, no Alessandra se vrlo kratko bavila modnim dizajnom.

 • Sestre Alessandra i Allegra naslijedile su očeve brodove, Abel i Creole, kojima često jedre, a plovidba je jedno od najljepših uspomena na njihovo djetinjstvo. Na taj način pokušavaju sačuvati uspomenu na oca.

  Osim toga, njih dvije također prijavljuju svoje brodove takmičenja, pa su tako osvojili neke regate, uključujući nagrade Saint-Tropez i Monaco 2013. godine. Alessandra i Allegra žive u Švicarskoj i obje su u braku i imaju djecu. Posjeduju skupe vile u New Yorku, St. Moritzu i Milanu. Penthouse u Olympic Toweru, koji se nalazi na Petoj aveniji u New Yorku, stavljen je na prodaju 2015. godine, a za njega su tražili 45 miliona dolara.

  Osim toga, Alessandra i Allegra optužene su za utaju poreza 2013. godine, a pisalo je da od 2004. do 2010. godine nisu platili gotovo 5,7 miliona dolara poreza. Tužba je odbijena 2014. godine, zbog navodnog ‘nedostatka dokaza’. Odmah nakon hapšenja njene majke Patrizije Reggiani, Alessandra Gucci joj je žestoko stala u obranu. Tvrdila je da se njena majka borila s tumorom na mozgu i da ‘nije bila sva svoja’ kada je unajmila ubicu s ciljem da ubije svog muža.

  No, ona i njezina sestra prekinule su kontakt s majkom, a to je potvrdila i sama Patrizia u intervjuu koji je 2016. dala za Guardian. Nakon puštanja na slobodu potvrdila je da su joj kćeri uskratile svu novčanu pomoć te da nije dobila priliku upoznati svoje unuke.Alessandra i Allegra tužile su majku jer nisu željele da ona dobije novac od očevog nasljedstva. Sud je u konačnici presudio u korist Patrizije, koja je dobivala 1,2 miliona dolara godišnje, kako je dogovoreno u brakorazvodnoj parnici.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,