Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Frenkie službeno predstavio novi album: “Male stvari počneš cijeniti tek kada ih nema”

Preuzmite sliku

Nakon što je pjesmom “Inshallah” najavio svoj povratak na scenu, Frenkie je danas službeno predstavio novi album “Dunya”.

S novim materijalom Frenkie je iznenadio mnoge jer on predstavlja svojevrsni zaokret u karijeri. Na “Dunyi” čujemo novog raspjevanog, veselog i spiritualnog “reggae Frenkija”. Na albumu se nalazi 12 pjesama, a produkciju potpisuju Marko Gaćina iz zagrebačkog benda Brain Holidays, Tihomir (Toshi) Radić producent Helem Nejse ekipe te slovenski duo RootsInSession, DJ Pier i DJ Fu. Marko i Toshi se uz Ivu Pažin i Tinu Bukić potpisuju i za otpjevane back vokale, a omot albuma je osmislila mlada sarajevska umjetnica Azra Selimović.

“Ponosan sam što sam na ovom albumu okupio kremu balkanske reggae scene. Marko, Toshi, Pier i Fu su odradili vrhunski posao i bez njih ‘Dunya’ ne bi ni upola zvučala ovako dobro. Album je drugačiji od mog dosadašnjeg rada i vjerujem da će nekim slušaocima zvučati čudno, ali nakon drugog slušanja ćete već pjevušiti refrene. Tekstovi su zreliji i oni se više obraćaju mojoj generaciji i starijem djelu publike, ali vjerujem da će se i oni mlađi pronaći. Teme koje sam obradio bi zvučale čudno da sam ih snimao na klasične hip hop intrumentale i to je jedan od glavnih razloga zašto je ‘Dunya’ reggae album. Ja se radujem i ovako uzbuđen sam bio samo kod svog prvog samostalnog albuma, što i ima smisla jer Dunya jeste novi početak”, poručio je Frenkie.

Uz album Frenkie je predstavio i spot za pjesmu “Evo me”, a u planu su još tri spota. Realizaciju ponovo potpisuju Adnan Avdić i Nine Studio ekipa. Album možete slušati na svim streaming servisima, kao i na FM Jam Youtube kanalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,