Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Frenkie, Kontra i Indigo objavili dugoočekivani album “Egzil”

Preuzmite sliku

Frenkie, Kontra i Indigo objavili su novi studijski album “Egzil” koji je ranije najavljen nekolicinom singlova, pjesama, videospotova, a koji su fanovi s nestrpljenjem iščekivali.

Najavljen singlom i videospotom “Đe Će Ko” te pjesmama “Teorija zavjese” ft. Zijah Sokolović, “Baš svi” ft. Ćelo & Abdi i “Sad bi htjela”, novo izdanje donosi ukupno 13 pjesama za čiji je mix zaslužan Ryu Kawashima, dok master potpisuje Mischa Janisch (Sunshine Mastering, Beč). Novi album ispunjen je inovativnom produkcijom koju potpisuje Indigo te samouvjerenošću i agresivnošću Frenkiea i Kontre te pomiče granice balkanskog hip-hopa, ali i šire.

 • Proces stvaranja albuma trajao je godinu dana, a uspjeli su ga snimiti u svega pet. Baš kao i prethodno izdanje “Putanja”, i “Egzil” je sniman u Red Bull studiju, no ovog puta u Japanu gdje su za čitav materijal pronašli dodatnu inspiraciju. Sve pjesme snimljene su u Tokiju, gdje je nastala i naslovnica albuma iza koje stoje fotograf Mario Ilić te Miran Lazić koji je odgovoran za dizajn.

   

  FM Jam trojac je prije same objave albuma slušateljima predstavio “Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)”, videonajavu albuma, u kojoj je dugogodišnji član FM Jam ekipe – DJ Soul u 10 minuta izmiksao sve pjesme s izdanja.

  Album “Egzil” od danas je dostupan u digitalnom obliku, putem Deezera i Google Playa, te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,