Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Frenkie i Billain premijerno na MTV-u predstavili pjesmu “#DNA” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Frenkie i Billain predstavljaju pjesmu “#DNA” s istoimenog EP-ja, a mini film koji prati priču o Frenkievim počecima i muzičkom putu premijerno je prikazan večeras na MTV-u.

Nakon “Uz zvuk sirene” i “Gdje je ta bina“, na red je došao treći i posljednji video za pjesmu “#DNA” s istoimenog projekta na kojem su udruženim snagama radili Frenkie i Billain.

S ovim spotom želimo završiti to podglavlje i, kao što ćete vidjeti, završavamo ga sa stilom,” započinje priču Frenkie.

Tvrdim da je ovo jedan od najboljih videa na Balkanu i za to je zaslužena Nine Studios ekipa. Definitivno jedan od najzahtjevnijih spotova koji smo ikada radili.” Inače, video je sniman na lokacijama u i oko Tuzle i, pored ekipe koja je radila na njemu, sudjelovalo je i desetak statista.

Pjesma #DNA je priča o mojim počecima i muzičkom putu,” nastavlja poznati hip hoper. “Dio toga je naravno fikcija, ali mislim da se svaki glazbenik može pronaći u tekstu, jer smo se svi našli pred sličnim odlukama i dilemama. Na kraju bih zaista volio da ovaj video dođe do što veće publike i doživi brojna emitiranja jer ga stvarno vredi pogledati. Ekipa je uložila ogroman rad i na kraju smo faktički dobili mali film. Zapravo, ovo nije film nego pravi blockbuster!

#DNA” projekt je priveden kraju a Frenkie i Billain nastavljaju raditi na novim pjesmama i planiraju objaviti novi materijal u ovoj godini, a pomažu i “njihovoj sestrici” Sassji oko njenog albuma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,