Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Pustinjski pijesak oduševio Miss BiH Fikretu Husić

miss1
Preuzmite sliku

U okviru priprema za izbor Miss svijeta naša predstavnica Fikreta Husić uživala je u posjeti Šangaju i okolnim selima i gradovima, a posebno ju je oduševila pustinja, gdje je sa Miss Srbije cijeli dan trčala po pijesku, puštala zmajeve i fotografisala se.

\"miss1\"\”Pustinja mi je baš ostala u lijepom sjećanju jer sam se osjećala kao dijete. U Šangaju smo proveli tri nezaboravna dana, plovili smo rijekom na brodu na kojem nam je bila i organizovana večera dobrodošlice\”, priča Fikreta koja je s predstavnicama drugih zemalja deset dana obilazila zanimljive lokacije u Kini.

Kako se bliže pripreme za finalni nastup na svjetskom izboru tempo je prilično brz. Fikreta otkriva da rano ustaje i da nakon doručka odmah počinju probe. Nakon pauze za ručak ponovo traju probe sve do 22 sata.

U narednim danima djevojke će imati fiting za reviju za top-modele kada će biti izabrano 15 djevojaka koje idu u finale. Te pripreme će trajati dva dana.\"miss2\"

\”Posjetili smo i stari dio grada. Sjećam se jednog upečatljivog trenutka iz Šangaja – odmah poslije onih luksuznih zgrada vidjeli smo stari dio grada gdje se ljudi kupaju u svojim dvorištima i žive u jako oskudnim uslovima\”, izjavila je Husić.

Oduševljena je i predstavama na koje su djevojke išle, posjetama selima, gdje su im pokazani stari običaju i kultura i služeni tradicionalni obroci.

\"miss3\"

\”Obišle smo i mauzolej Džingis Kana, gdje smo prisustvovale starom mongolskom vjenčanju. Kod njih je to sasvim drugačije, više je u duhu porodice. Imaju tako puno običaja. Prilikom dolaska mladoženje po mladu imale smo i priliku ući na 10-ak minuta u prostoriju gdje se ceremonija održava\”, kazala je Fikreta.

Naša misica najviše vremena provodi sa predstavnicama Srbije, Crne Gore, Čilea, Argentine, Kostarike i Kine, s kojima je u istoj grupi.

\"miss4\"

\”Kinezi se okupe gdje god dođemo, slikaju se s nama i pričaju, mada slabo znaju engleski. Ali dragi su ljudi. Divno je biti u Kini i vidjeti sve ovo što sam ja vidjela. Osjećaj je prelijep\”, nije krila oduševljenje Fikreta.

Tuzlanski.ba / Krajina.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: