Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Forbes: Kolumbijka je najplaćenija glumica na svijetu

Preuzmite sliku

Zvijezda “Moderne porodice” Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.

Vergara – koja je trenutno sutkinja u emisiji “America's Got Talent” – zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta prošle godine, prenosi Hina.

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene “Moderne porodice” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbes je procjenio da će zaraditi “barem 10 miliona dolara po sezoni” za “AGT”, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oscarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove liste s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu liste.

Zvijezda serije “Wonder Woman” Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu “Red Notice”.

Na osmom mjestu s 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica “Uvoda u anatomiju” Ellen Pompeo, a zvijezda “Sluškinjine priče” Elisabeth Moss na devetom je mjestu s 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oscara, Viola Davis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 miliona dolara – u istom periodu. Tu listu je prošli mjesec predvodio Dwayne “The Rock” Johnson sa 87.5 miliona dolara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje