Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Filmski set smrti: Alec Baldwin tvrdio da nije povukao okidač, FBI nakon istrage: On je pucao

Preuzmite sliku

Nezavršena forenzička analiza koju su proveli objašnjava da se iz oružja koje je glumac držao na setu ne bi moglo pucati ukoliko neko nije fizički povukao okidač

Život i karijera glumca Aleca Baldwina (64) potpuno su se preokrenuli nakon što je u oktobru 2021. godine na snimanju filma ‘Rust’ pomoću rekvizita upucao i tako usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins. Osim policije, istragu tragičnog događaja pokrenuo je i FBI te su nakon deset mjeseci došli do zaključka – Baldwin je kriv.

U zaključnom izvještaju FBI tvrdi da Alec Baldwin povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljicu i povrijedio redatelja Joela Souzu (48), piše Sky News.

Nozavršena forenzička analiza koju su proveli objašnjava da se iz oružja koje je glumac držao na setu ne bi moglo pucati ukoliko neko nije fizički povukao okidač.

Strani mediji na uvid su dobili kopiju dokumenata u kojima piše da s čekićem (dijelom pištolja koji udara u udarnu iglu) u određenom položaju pištolj ne bi mogao pucati bez da se povukao okidač. Ti forenzički nalazi bili su pregledani i od strane Ureda medicinskog istražitelja u Novom Meksiku, dok su daljnjom obdukcijom smrt snimateljice klasificirali kao nesreću.

– Smrt je uzrokovana prostrjelnom ranom prsnog koša – napisali su.

– Pregledom dostupnih izvještaja koji smo dobili na uvid nije pokazao uvjerljive dokaze da je oružje bilo namjerno napunjeno pravim streljivom na snimanju.  toga na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja povreda, ovo je najbolje klasificirati kao nesreću  – dodali su, piše Sky News.

Glumac Alec Baldwin navodno je vjerovao da je pištolj koji mu je predan na setu filma u Novom Meksiku bilo ‘nenapunjeno hladno oružje’.

U TV intervjuu u kojem je govorio o nesreći na snimanju filma, Baldwin je rekao kako bi napravio bilo što kako bi promijenio ono što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim za smrt snimateljice dodajući da on nije odgovoran za ono što se dogodilo, već neko drugi. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje