Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fatalna plavuša obilježila je osamdesete, bila u braku sa Staloneom, i postala majka u 54. godini…

Preuzmite sliku

Godinama je medijima bila zanimljiva zbog braka sa Silvesterom Staloneom koji je trajao 19 mjeseci krajem osamdesetih. Ponovo je u centar medijske pažnje dospjela kada je prije tri godine, u 54. godini postala majka po peti put.

Danska glumica i pjevačica Brigitte Nielsen (58) svoju karijeru je počela tokom osamdesetih, prvenstveno radeći kao model. Njena upečatljiva pojava (visoka je 185 cm i kratka plava kosa) upali su u oko poznatih fotografa, tako da se našla ispred objektiva Grega Gormana i Helmut Newtona.

Ostvarila se i kao glumica – 1985. godine kada je sa Arnoldom Schwarzeneggerom glumila u “Crvenoj Sonji”. U njenoj knjizi objavljenoj 2011. godine, napisala je da je sa Arnoldom imala aferu, dok je bio u braku, prenosi Super žena.

 • Kada je snimala “Rockyja 4” vjerila se sa Sylvesterom Stalloneom. Vjenčali su se u Kaliforniji na Beverly Hillsu 1985 godine, a brak je trajao do 1987. godine. Mediji su izvještavali da se brak završio dramatično, nakon samo 19 mjeseci, kad je ona skinula sa sebe sav nakit i odjeću i gola otišla iz kuće na Beverly Hilsu.

  Otvoreno je govorila i o aferama, te je medijima priznala da je bila i sa Seanom Pennom na kratko u Kanu početkom devedesetih.

  Od 2007. godine u braku je sa 15 godina mlađim mužem Mattijom Dessijem, sa kojim je prije tri godine dobila svoje peto dijete, kćerku Fridu.

 • Glumica je pokušavala da dobije dijete 10 godina neuspješno vještačkom oplodnjom. Iako je procijenjeno da u njenim godinama su šanse 2.5% ona je ipak uspjela da zatrudni i porodi se sa 54 godine.

  “Ovo je jedna veoma skupa igra u kojoj možda dobijete, možda ne. Mnogo lijekova, hormona, mnogo patnje da bi vas neko na kraju nazvao i rekao – žao nam je, niste trudni. Ljekari su mi dali tek 3 do 4 posto šanse da ostanem trudna. Nisam imala puno jajašaca, ali bilo ih je dovoljno. Nisam mislila da ću se nakon 42. godine odlučiti na trudnoću. Bilo je tu puno razočaranja. Iako ste realistični jer znate koliko imate godina i da su šanse protiv vas, ipak ne odustajte”, rekla je Brigitte Nielsen.

 • Takođe, za medije je izjavila da “na društvenim mrežama 95% ljudi će vam čestiti na djetetu i rođendanu. Biće sretni jer ste i vi sretni, ali uvijek ima onih koji će napisati – kako se usuđuješ, ti si baba. Umrijećeš prije nego što dijete poraste”, rekla je Brigitte.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje