Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Eurosong 2019: Slovenija i Srbija prošli u finale, Portugalci dobili najveći aplauz

Preuzmite sliku

U finale 64. Eurosonga, koje će se održati u subotu, prošli su predstavnici Grčke, Bjelorusije, Srbije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Prvu polufinalnu večer, koja je održana sinoć u Tel Avivu, na kojoj su nastupili predstavnici 17 zemalja, otvorila je pobjednica prošlogodišnjeg izbora za najbolju pjesmu Evrope, Izraelka Netta koja je otpjevala numeru “Toy”, dok je u takmičarskom dijelu prva nastupila predstavnica Kipra Tamta sa pjesmom “Replay.” 

Publika je pozitivno reagirala na nastup Slovenaca Zale Kralj i Gašpera Šantla koji su na svom maternjem jeziku otpjevali pjesmu “Sebi.”

Nevena Božović, odnedavno Ivanović, predstavila je Srbiju sa numerom “Kruna.”

Inače, najveći aplauz tokom sinoćnje večeri osvojili su predstavnici Portugala s pjesmom “Telemóveis.” Originalna koreografija s puno plesnih pokreta, baletne cipelice i neobičan zeleni kostim bili su dobitna kombinacija za Portugal, ako je suditi prema reakciji publike.

Predstavnik naših zapadnih susjeda Roko Blažević, nastupit će druge polufinalne večeri, koja će se održati u četvrtak.

Inače, BiH ni ove godine nema svog predstavnika na Eurosongu, a razlog su sankcije koje je Evropska radiodifuzna unija (EBU) uvela BHRT-u. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,