Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Eriksenova djevojka mislila da je Christian mrtav

Preuzmite sliku

Legendarni danski golman Peter Schmeichel otkrio je da je djevojka Christiana Eriksena u jednom trenutku mislila da je mrtav nakon što je kolabirao na utakmici protiv Danske.

Niko od igrača koji su tog dana bili na terenu neće lako zaboraviti 43. minutu utakmice Danske i Finske kada se Christian Eriksen srušio na zemlju, zbog srčanog zastoja.

Potresna scena sa stadiona Parken u Kopenhagenu, ipak, najteže je pala njegovoj partnerici Sabrini Kvist Jensen, a Schmeichel je otkrio da mu je sin (Kasper Schmeichel op.a.) otkrio kako je u jednom trenutku mislila da je preminuo.

“Bila su to najstresnija dva sata mog nogometnog iskustva. Dogodilo se to nedaleko od mjesta na kojem su bile sve supruge igrača i naravno čim je Christianova djevojka vidjela šta se desilo, istrčala je na teren. Sinoć sam razgovarao sa svojim sinom Kasperom koji je odmah dotrčao do Sabrine. Mislila je da je Christian mrtav, a Kasper joj je rekao da još diše. Ako je tragedija izbjegnuta, to je zahvaljujući sjajnoj reakciji igrača”, kazao je Peter Schmeichel za BBC Radio Five Live.

Prema medijskim navodima, Eriksen i Jensen su u vezi od 2012. godine. U decembru 2017. godine, nakon pet godina veze, par je objavio da su postali roditelji. U junu 2018. godine, Sabrina je rodila dječaka Alfreda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje