Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Enis upitao Hanku: Gdje je nestalo janje iz pjesme “Kad ja pođoh na Bembašu“?

Preuzmite sliku

Dolazak velike muzičke dive Hanke Paldum u Bingo City Centar kod Enisa koji učestvuje u najpraćenijem i nezapamćenom izazovu „U Bingu sam 24/7“, dočekano je aplauzom i uz veliko oduševljenje prisutnih kupaca i posjetilaca.

Mnogi su čekali satima da se uslikaju s Hankom, dok su oni hrabri odlučili i zapjevati neke od čuvenih hitova ove vrsne interpretatorke sevdalinki i narodne pjesme. Hanka je za prisutne napravila mali muzički izazov.

 • Naime, ona bi započela pjesmu, zadatak takmičara je bio da nastave pjevati. Za najbolju interpretaciju pjesme „Crne kose“ učesnica Dalila Čamdžić osvojila je vrijednu nagradu – kuhinju „Kladanj“.

  Okružena svojom publikom i fanovima, Hanka je čak zapjevala „Kad ja pođoh na Bembašu“, ali ovog puta na njemačkom jeziku što je oduševilo sve prisutne, a Enisa je zanimalo šta se desilo sa janjetom u drugoj strofi.

  Kako Hankin odgovor nije bio zadovoljavajući, Enis je prisutnima pojasnio da u to vrijeme nije bilo pasa da se vode na uzici, pa se umjesto psa vodilo janje, a djevojke bi mu  prilazile i govorile „vidi ovo malo janje“, što je izazvalo smijeh i aplauz.

  Druženje Hanke i Enisa popraćeno je pjesmom i smijehom, a Hanka je ispričala i nekoliko detalja s početka svoje muzičke karijere kada je počela pjevati u KUD „Bratstvo“ na Vratniku protiv volje svojih roditelja.

  Osim što izvanredno pjeva, poznato je da Hanka sjajno kuha. Mnogi su probali Hankinu pitu, uključujući i Enisa, ali ovoga puta nije pristala praviti pitu Enisu, jer se kako kaže sredila za goste.

  O humanitarnom radu, te kako se pjesmom najlakše dopire do ljudskih srca i kako se Enis našalio na račun Hankinih godina, možete više pogledati i u videu iznad.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje