Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Emotivno: Ispred zgrade Džeja Ramadanovskog cvijeće, Marlboro, novac i bajadere

Preuzmite sliku

Reporteri Nova.rs ispred zgrade na Dorćolu, u kojoj je Džej Ramadanovski živio, jutros su zatekli emotivnu scenu.

Naime, na mjestu događaja nalazi se položeno cvijeće, kutija crvenog Marlbora, nešto novca, rahatluk i bajadere, što su vjerovatno ostavile Džejeve komšije.

Ispred zgrade se okupljaju novinske ekipe, a na mjestu događaja ekipa nova.rs zatekli su emotivnu sliku načina opraštanja Džejevih poštovalaca, koji su ispred ulaza ostavili cvijeće, cigarete koje je on pušio, novac i kolače.

  • Podsjetimo, Džej je preminuo juče u svom stanu na Dorćolu u 56. godini života, a biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na prijedlog romskiih udruženja Skupštini grada. Pjevač je preminuo u snu uslijed zatajenja srca.

    Džej Ramadanovski imao je teško djetinjstvo. Odrastao je na ulici, a bio je i u domu. Njegova učiteljica Danica Pekić, pokupila ga je uplakanog sa ulice i brinula se o njemu, zbog čega je pjevač uvijek sa suzama u očima pričao o njoj. Džeja je zapazila Marina Tucaković koja je, kako kaže, znala da će on biti velika zvijezda. Ona, takođe, smatra, da Džej u sebi nosi veliku tugu i da se uvijek trudio da bude sretan povrh svega.

    Pjevaču nisu bili strani ni droga ni alkohol. Živio je buran život. Njegove pjesme svi su voljeli. Kada je Ramadanovski kročio na domaću javnu scenu sve se promijenilo. Pojam kafane i narodne muzike, mnogi su počeli da posmatraju na drugačiji način. Njegova emocija uspjela je da dotakne i ona najtvrđa srca.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje