Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Elon Musk šokirao: Dok je čekao dijete s pjevačicom, kolegica iz Tesle mu rodila blizance!

Preuzmite sliku

Dvoje djece je dobio u vezi s kanadskom pjevačicom Grimes, a petero s bivšom partnericom Justine Wilson.

Američki milijarder Elon Musk postao je otac blizanaca još u novembru 2021., ali je to tek sada izašlo u javnost. Naime, Musk i majka blizanaca, Shivon Zilis. podnijeli su zahtjev sudu da djeca imaju očevo prezime te majčino prezime kao dio srednjeg imena, navodi Business Insider navodeći kao izvor sudske dokumente, prenosi Sky News.

Shivon Zilis je izvršna direktorica Muskova startupa za umjetnu inteligenciju Neuralink.

 • Teskaški sudac odobrio je zahtjev mjesec dana kasnije, a nakon najnovije vijesti o potomstvu, broj djece Elona Muska, koliko je poznato svekolikoj javnosti, popeo se na čak devet.

  Dvoje djece je dobio u vezi s kanadskom pjevačicom Grimes, a petero s bivšom partnericom Justine Wilson.

  Shivon Zilis navodno je rodila blizance u novembru 2021. godine, nekoliko sedmica prije nego što su Musk i Grimes dobili svoje drugo dijete. U to vrijeme Musk je izjavio kako su on i pjevačica u ‘polu-vezi‘.

  Shivon Zilis počela je raditi za Neuralink u svibnju 2017. godine, a u isto vrijeme je imenovana direktoricom projekta umjetne inteligencije u Tesli, gdje je radila do 2019. godine.

 • Bila je i članica uprave tvrtke za istraživanje umjetne inteligencije Open AI, navodi se na njenom LinkedIn profilu.

  Business Insider navodi kako je Zillis naloženo da vodi Twitter nakon što je Musk preuzeo giganta društvenih mreža, no ta akvizicija kontroverznog bogataša je privremeno stavljena na čekanje.

  U međuvremenu, Elon Musk ima novu djevojku. U maju je snimljen u ljetovalištu Saint Tropez s australskom glumicom Natashom Bassett.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,