Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Elizabeta ima mlađu dvojnicu koja obavlja zadatke umjesto kraljice: ‘Čast mi je uskočiti joj u pomoć’

Preuzmite sliku

Kraljica Elizabeta II (94) prošle je godine imala zakazano gotovo 300 kraljevskih primanja i događanja.

Raspored je to koji bi teško pratili i puno mlađi, a kad znate što sve nalaže protokol te da svaki značajniji događaj iziskuje probe, postalo je jasno da se radi o tempu koji bi iscrpio bilo koga. Zato kraljica već 30 godina koristi usluge dvojnice, a o izvjesnoj Elli Slack (62) veliku priču napravio je BBC.

Ella se, za razliku od dublera pojedinih slavnih osoba, ne predstavlja kao kraljica, ali uskače često Elizabeti za potrebe mnogih generalnih proba. Dok je bila nešto mlađa, kraljica je često bila na putu, a Slack je rado ispunjavala razne zadatke umjesto nje.

– Bila sam joj zamjena više od 50 puta. Ne izgledam potpuno isto kao ona, ali sam te visine i držanja, a i imamo sličnu frizuru – rekla je Elizabetina dvojnica.

Ispričala je kako je za ovu neobičnu ulogu angažirana slučajno. Bila je u posjeti BBC-u, a oni su tada baš snimali kraljicu. Kako joj je sunce udaralo u oči, Ella se ponudila da je zamijeni kako bi mogli snimiti kadar, a onda su svi shvatili kako bi od njihove sličnosti mogli imati koristi i u budućnosti.

Ella kaže kako se na svim probama osjeća kao kraljica, a jedino što i dalje ne smije je sjediti u Elizabetinom prijestolju. Međutim vozila se u kraljičinoj kočiji, otvarala parlament, a zanimljivo, za usluge ‘kraljičine zamjene’ nikada nije prihvatila plaću. Pojašnjava kako joj je to bila velika čast.

– Pomogla sam da se odviju neki događaji koji su se prenose širom svijeta i koje su gledali milioni ljudi. Uvijek ih pratim na televiziji i lijep je osjećaj znati da ste dio toga i da ste pomogli kraljici – zaključila je. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,