Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Edo Maajka: Naše društvo ima problem jer se stvari stavljaju pod tepih

Preuzmite sliku

U prvom izdanju Večernjeg studija u 2022. godini na N1 televiziji gost je bio Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka.

O odrastanju, roditeljstvu, anksioznosti, psihoterapiji, novim pjesmama, svirkama, osobnom podcastu Edo Maajka otvoreno govori iz svog doma u Zagrebu gdje živi sa suprugom i dvije kćerke.

“Pred publikom nema treme, to je moja kuća. U nekim drugim stvarima, malo je drugačije”, kazao je Maajka na početku razgovora.

Govorio je i o važnosti razgovora o bitnim temama, kao što su mentalno zdravlje.

“Ja ako pričam o tome kako mi je teško bilo za vrijeme covida, o bilo čemu, to je automatski psihoterapija. Ti se čistiš, otvaraš. Naše društvo ima problem jer se stvari stavljaju pod tepih, ne priča se o stvarima“.

“Meni to nikada nije bio problem, ja se tim bavim još od albuma “No sikiriki”. Skontao sam bitnu stvar da “svako ima svoje”, svi smo pojedinci. Recimo, sa tvojom anksioznošću ćeš se ti drugačije nositi nego ja sa svojom. Bitno je da ljudi skontaju da su autentični i svi trebaju rješenje za sebe, ne postoji tableta koja će svima riješiti problem“, kazao je Maajka.

“Rad na sebi nikada ne prestaje, to čišćenje sebe. Najbitnije je da si iskren prema sebi, jer samo kada si iskren možeš se očistiti”, dodaje poznati reper u razgovoru za N1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,