Utorak, 30. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Edo Maajka: Malo narodnjačkog bolje proda pjesmu, je*iga to je tako

Preuzmite sliku

Najpoznatiji bh. reper Edo Maajka najavio je svoj nastup na ovogodišnjem izdanju “Nektar OK festa”, koji će biti održan od 12. do 14. jula na Tjentištu. Reper je bio veoma aktivan u posljednje vrijeme, a njegov zadnji album “Put u plus” naišao je na sjajne kritike publike.

Maajka smatra da je omladini potrebno više interakcije.

U eri uzdizanja pogrešnih ideologija, koliko je, po Vama, uvezivanje koje prave festivali bitno za mlade ljude?

“Veoma je bitno. Takvim koncertima i festivalima, izvođačima, naravno, razbijale su se prve barijere poslije rata. Meni je stvarno značio svaki koncert Partibrejkersa, Ramba i ostalih bendova u Zagrebu nakon rata. “Exit” je uradio veoma mnogo na tom polju kao prvi takav masovni višednevni festival. Sada to radi još i “OK fest”, te nekoliko drugih regionalnih festivala”.

Vi ste prije nekoliko godina objavili singl “Prži se, srce moje”, koji je bio parodija na folk zvuk. Danas postaje normalno miješati narodnjake i rep. Kako Vi gledate na talas novih zvijezda koje prave ovaj spoj?

“Svi prave taj spoj, ne samo reperi, rokeri, metalci, pop muzičari, ma baš svi. Kod nas na Balkanu je tako za muzičare još od dolaska struje na ove prostore, ako ima malo narodnjaka, onda se to bolje proda, j*** ga to je tako. Nekima su to narodnjaci, neki zovu etno iako nema veze s pravim etnom. Džigera je dobar izraz za tu muziku”. (Nezavisne novine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,