Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Edo Maajka domaćin takmičenja bh. repera

Edo Maajka kao voditelj, Frenkie, Jala i Sokol u žiriju, i 16 najboljih mladih bh. repera: to je ukratko sadržaj velikog Državnog finala takmičenja Red Bull RapLika, koje se 4. juna održava u Sarajevu, a za koje su prijave otvorene još do ponoći 11. maja.

Proslavljeni reper Edo Maajka uskoro će se naći u ulozi voditelja hip hop takmičenja. Naime, 4. juna2016. godine na Pozorišnom trgu Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, održaće se veliko Državno finale takmičenja Red Bull RapLika, na kojem će domaćin večeri biti Maajka.

Red Bull RapLika je takmičenje u freestyle repanju, u kojem se MC-ijevi u duelima jedan-na-jedan nadmeću u sklapanju improvizovanih rima uz glave. Cilj je protivnika pobijediti inteligentnijim i duhovitijim rimama.

U žiriju koji će ocjenjivati vještinu mladih repera također će se naći poznata imena bh. i regionalne hip hop scene: Frenkie, Jasmin Fazlić a.k.a. Jala Brat, i Vedran Sokol, osnivač regionalne Rap Skillz lige.

U finalu će učestvovati 16 najboljih MC-ijeva koje žiri odabere na osnovu njihovih prijava nawww.redbullraplika.com. Takmičenje se odigrava po principu eliminacije: pobjednici borbi jedan-na-jedan prolaze u naredni krug, a poraženi ispadaju iz daljeg takmičenja.

Borbe u Državnom finalu biće klasični rap battle, to jest takmičari će repati na slobodne teme. Jedini izuzetak biće polufinalne borbe, gdje će morati uključiti tri riječi koje zada žiri. U finalu će opet repati na slobodne teme, u direktnom i bespoštednom rap battleu, na kraju kojeg ćemo saznati ime najboljeg bh. freestylera i prvaka Red Bull RapLike 2016.

Za prijave je ostalo još sasvim malo vremena: do ponoći 11. maja. Svi ljubitelji hip hopa i freestylea mogu se prijaviti na stranici www.redbullraplika.com, na jako jednostavan način: potrebno je samo registrovati profil na stranici i web kamerom snimiti jednominutni video sa svojom hip hop improvizacijom.

Sve informacije i prijave na www.redbullraplika.com, a najnovije vijesti i dešavanja na Facebook stranici takmičenja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje