Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Džeko u Dubrovniku otvorio vrata restorana nakon kratke pauze, poznata i ponuda

Preuzmite sliku

Kapiten bh. reperezentacije Edin Džeko, vratio se u ugostiteljske vode nakon određene pauze.

Naime, Džeko je restoran bio prinuđen zatvoriti zbog nestabilne situacije izazvane pandemijom korona virusa.

Restoran ‘Ezza’ Edin i Amra Džeko otvorili su 24.8.2021. godine u saradnji sa svojim partnerima i prijateljima Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EZZA • Dubrovnik (@ezza.dubrovnik)

“Obično je svako ponovno otvaranje restorana prije sezone pomalo stresno i haotično, ali ovoga puta je bilo drugačije – od dolaska ekipe, edukacije osoblja, fotografiranja sa novom ekipom iz Dubrovnika, do pripreme obroka u kuhinji. Uživali smo u svakom trenutku i nismo osjećali nikakav pritisak”, stoji u opisu fotografije objavljene na Instagram profilu Restorana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EZZA • Dubrovnik (@ezza.dubrovnik)

“Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina Hodžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji”, poručio je Džeko pred otvaranje restorana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EZZA • Dubrovnik (@ezza.dubrovnik)

Ponuda 

“Prošle su lude dvije godine iza svakog od nas, a svi znamo koliko smo čekali bolje dane. Iako kritični trenuci u svijetu još uvijek traju, možemo ugledati bolje dane koji nam se približavaju”, poručuju iz restorana.

U spoju luksuznog i modernog ambijenta ima sjajan izbor hrane i pića, a osim unutrašnjeg ambijenta, za posjetitelje je dostupna i terasa sa koje se pruža pogled na grad idealna za dnevno druženje ili romantične večere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EZZA • Dubrovnik (@ezza.dubrovnik)

Cijene su prilagođene okruženju te tako nisu za svačiji džep, pa tako prošle sezone, običnu espresso kafu mogli ste popiti za 8KM, koliko je i najjeftinije pivo. Aperitiv ste mogli popiti po cijeni od 20-23KM, čaše bijelog i crnog vina kretale su se od 12-23KM, dok ste u ponudi mogli naći i pjenušce, šampanjce, slatka, ružičasta i jantarna vina te boce nekih kultnih vina čije se cijene kreću i do 22.000KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje