Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duet pjesma posvećena BiH u dva dana postala najslušanija na YouTubeu

Preuzmite sliku

Pjesma mladih bh. pjevača, Albina i Amne Alajbegović, nazvana “Prođi sa mnom Bosnom” osvojila je trending listu YouTubea za našu državu u dva dana od predstavljanja.

Numera “Prođi sa mnom Bosnom” privukla je pažnju ubrzo nakon objave te postala viralna na društvenim mrežama, posebno jer je tekst sastavljen od izraza koji su specifični za Bosnu i Hercegovinu, kao i bosanski jezik. Također tu su i reference na poznate bh. pjesme i sevdalinke poput dijelova teksta “čudna jada”, “vraćam se majci u Bosnu”.

U komentarima ispod videa na YouTubeu mnogi su hvalili pjesmu dvojca, navodeći da je odlično što promovišu Bosnu i Hercegovinu:

“Hvala vam što predstavljate Bosnu i Hercegovinu, onakvom kakva jeste u suštini ova zemlja, puna dobre raje, meraka (uživanja), i ljubavi za sve dobre ljude bez obzira na vjeru i naciju, svi smo mi jedno na Balkanu, političari nas truju svojim pričama, al’ raja provali šuplju, ljubav za sve komšije na Balkanu, iz Bosne.” navodi se u jednom od komentra.

Stjepan Jelica poznatiji kao Albino, rodom je iz Jajca dok je muzičku karijeru započeo u Mostaru. Amna dolazi iz Bijeljine, a ove godine je pobijedila na regionalnom takmičenju “IDJ Show”.

I dok njihovi hitovi odzvanjaju klubovima širom regije, ali i Evrope Amna i Albino vrijedno rade na novim pjesmama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje