Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Draško Stanivuković u ‘Pitalici’: U životu se ne kajem, niti žalim za nečim, to je gubljenje vremena (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Stanivuković je pristao da u ‘Pitalici’ portala Tuzlanski.ba otkrije i svoju drugu stranu, privatnu. U novom izdanju ‘Pitalice’ možete saznati bez čega Stanivuković ne izlazi iz kuće, šta mora imati u frižideru, šta za njega predstavlja ljubav i koje životne anegdote i danas pamti.

Draško Stanivuković je uspio sa svojih 25 godina osvojiti simpatije i izuzetno veliki broj glasova na proteklim izborima, zapravo, najviše pojedinačnih glasova za Narodnu skupštinu RS-a.

Karizmatični poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković stekao je popularnost na početku političke karijere skrećući putem društvenih mreža pažnju na propuste tadašnje (i sadašnje) vlasti. Videoklipovi u kojima golim rukama kida „predizborni“ asfalt stekli su veliku popularnost među građanima i kao da su nagovijestili ono čemu se svi nadaju kada govore o „mladima u politici“.

  • Stanivuković je u posljednjem periodu u nekoliko navrata bio privođen prilikom paljenja svijeća i učešća na skupovima “Pravda za Davida” u Banjaluci. To, međutim, nije ni najmanje štetilo njegovom imidžu „pravog“ člana opozicije. Shvaćen je kao istinski zastupnik naroda koji ni nakon izbora nije spreman na političke igre, odustajanje od svojih principa i uhljebljivanje.

    Taj dašak promjene, otvorene i direktne politike bez kompromisa i dlake na jeziku, bio je ono što je RS-u i čitavoj Bosni i Hercegovini trebalo.

    Kakav god ishod političkog poduhvata Draška Stanivukovića bio, poruke koje je poslao i koje šalje i dalje stoje i služe kao temelj da promjena ljudi i odnosa prema političkoj situaciji ne bi smjela da se odvija po dosadašnjoj ustaljenoj paradigmi. (Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje