Četvrtak, 16. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dragojević o borbi sa rakom: Dvije sedmice sam bio bez sluha

Hrvatski pjevač Oliver Dragojević je prije nekoliko sedmica otkrio kako se bori sa teškom bolešću.

Svi su se nadali da će se popularni pjevač brzo izvući iz nedaća, ali on sam priznaje da je borba sa rakom uzela maha.

Iako se i sam ne predaje, rak pluća je za sada jači od njega, ali to poznatog kantautora ne sprječava da istraje u borbi za ozdravljenje.

„Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osjećam dobro. Pijem mnogo lijekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Čak sam ostajao i bez sluha. To je trajalo dvije sedmice, kao da su mi uši bile začepljene“, priča Dragojević, dodavši kako bez glasa ipak nije ostao.

„Svaki dan u kući vježbam. Malo sviram, pjevam, pokušavam da ne ispadnem iz ritma“, kaže Dragojević.

Sredinom decembra je zakazao još jedan koncert i to u Splitu, a do tada će se truditi da bude spreman i stane pred tamošnju publiku. Ipak, jednog poroka se nije odrekao.

„Ako klasična hemoterapija ne pomogne, okrenuću se drugim načinima liječenja. Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti savjeti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaretu da ispustim iz ruku. Ako sam cio život uživao mogu i sad“, kaže pjevač.

Jedino za čime žali je što odavno nije išao na pecanje, jedan od njegovih omiljenih hobija. (100posto.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,