Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dotakli su dno: Hollywoodske zvijezde koje su u potpunosti promijenile svoj život

Preuzmite sliku

Život čine lijepi i oni malo manje ugodni trenuci, kada se čini da smo dotakli samo dno. Na njih niko nije imun, pa čak ni neke velike hollywoodske “face“

Ove zvijezde doživjele su velike životne udarce od kojih su se ipak na kraju uspjele oporaviti.

Jim Carrey

Prije nego što se proslavio ulogama kao što je ona u filmu “Maska“, glumac je prošao kroz težak životni period. Jim je napustio školovanje kada je imao 15 godina kako bi se mogao zaposliti i pomoći da se popravi porodično finansijsko stanje. U to vrijeme njegova porodica živjela je u kombiju. Ipak, takav život Jimu je donio određena pozitivna iskustva, koja su mu kasnije bila od koristi.

Charlize Theron

Jedna od naomiljenijih holivudskih glumica, poznata po ulogama u filmovima “Pobjesnjeli Max“ i “Čudovište“, imala je teške pubertetske godine, koje često budu presudne u razvijanju ličnosti. Njen otac je fizički nasrnuo na majku pod snažnim utjecajem alkohola, koja ga je u samoodbrani ubila! Sud je presudio da se radilo o samoodbrani, pa su Charlize i majka pokušale što normalnije nastaviti sa svojim životima.

Tako je Charlize stigla u New York, gdje je planirala postati balerina, jer baletom se bavila od četvrte godine života. Ostvarenju želja ispriječila se operacija koljena, s čime su nestali i snovi o plesu. Da život ima dvije strane medalje pokazalo se kada je njezin talent uočio John Crosby, nakon čega je izgradila zavidnu glumačku karijeru.

Eminem

Dok je u karijeri nizao uspjeh za uspjehom te zarađivao velike svote novca, postao je ovisan o lijekovima za bolove, koje mu je doktorica redovito propisivala, a 2007. godine došao je do dna. Reper se predozirao metadonom, onesvijestio se i navodno su ga sati dijelili od smrti. Ipak, ljekari su ga uspjeli spasiti, ali tek sljedeće godine uspio se ostaviti opijata.

Robert Downey Jr.

Iako se čini kako Robert Downey Junior ima sve, počevši od slavnog oca, koji ga je uveo u filmsku industriju kada je bio jako mlad. Upravo ga je otac i upoznao sa brojnim porocima. Naime, pod njegovim utjecajem Robert je počeo konzumirati drogu, zbog čega je nekoliko puta i završio u zatvoru. Osim toga, proveo je mnogo vremena na rehabilitaciji. Ipak, 2001. godine uspio se izboriti sa svojim porocima, a otad je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,