Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dolly Parton je u sretnom braku 55 godina, a mnogi se pitaju da li njen suprug uopšte postoji

Preuzmite sliku

Američka country pjevačica udala se za Carla Deana 1966. godine. Par je sve ove godine u sretnom braku, ali on je jako privatna osoba i ne pojavljuje se u javnosti s Dolly.

Mnogi su ljudi tokom godina mislili da sam izmislila muža jer se on uopšte ne želi pojavljivati pred kamerama. Jednostavno je takav. On je tiha i povučena osoba i zaključio je da neće imati ni minute mira ako se počne pojavljivati u javnosti sa mnom i u pravu je, ispričala je jednom prilikom kraljica country muzike Dolly Parton (75) .

 • – Rekao mi je da nije on odabrao taj svijet, nego je odabrao mene, a ja sam ta koja je odabrala svjetla pozornice. Shvatili smo da možemo držati ta dva svijeta odvojena i to radimo – rekla je.

  Dolly je Carl Deana (78)  upoznala 1966. ispred praonice veša i par se vjenčao par dana kasnije. Nikada nisu imali vlastitu djecu, ali hranili su i školovali brojne Dollyne nećake.

  Za njegov rođendan pjevačica se uvijek obuče poput Playboyeve zečice.

 • – Moja prva pomisao je bila da ću oženiti tu djevojku. Bože, kako je dobro izgledala. To je bio dan kada je moj život počeo – rekao je u rijetkom obraćanju Carl 2016. kada je par obnovio zavjete na 50. godišnjicu braka.

  Svoj najveći hit ‘Jolene’ Dolly je napisala kada se Carl zbližio s crvenokosom službenicom banke. On je navodno počeo flertovati s njom, a Dolly je svoje tadašnje osjećaje pretočila u pjesmu, prenosi 24sata.hr.

 • – Napisala sam tu pjesmu prije puno godina kada je moj suprug provodio više vremena nego sam ja mislila da je potrebno s Jolene. Zaustavila sam to i na brzinu se riješila te crvenokose. No da nje nije bilo, nikada ne bih napisala Jolene i ne bih postigla ovakav uspjeh, stoga, hvala ti, Jolene – rekla je prije nekoliko godina kada je nastupala na Glastonburyju – rekla je Jolly.

  Poznato je da Dolly nikada ne napušta vlastitu kuću bez perike i šminke, koje nosi i dok spava. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,