Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dno balkanske muzike: Ove pjesme su napad na mozak, ali broje milione pregleda

Preuzmite sliku

Neki se znaju našaliti da je danas lakše snimiti pjesmu nego CT mozga i vjerojatno su u pravu.

YouTube su preplavile pjesme koje su toliko loše da su zarazile milione ljudi koji ih slušaju, a njihovi autori i izvođači postali su neka vrsta zvijezda. U napadu na moždane vijuge najjači junaci su Srbi, ali ni Bosna i Hercegovina ne zaostaje kada je riječ o trashu trasha, piše Index.hr.

Zavirili smo na samo dno balkanske škrinje muzičkog smeća i tamo pronašli pjesme koje ćete htjeti zaboraviti, ali nećete moći.

Spremni?

Đe si, Ružo, kurvetino stara“, broji više od tri miliona pregleda. Pjesmu izvodi Zoka Bosanac, Bosanac koji inače radi na pijaci u Novom Sadu i prodaje plastične posude. Pjesma je neopisiva, morate je poslušati da biste je doživjeli.

Zoka Šumadinac proslavio se pjesmom Autotune koja je preslušana 15 miliona puta, a sada ima novi hit “Zoki kralju“.

Neopisivi Dragan Savić pjeva da je Muška kurva, a ima i hit “Ti si meni samo sex“. Teško nam je opisati susramlje koje osjećamo gledajući ove spotove, i nadamo se da su momci koji iza njega glume da sviraju sada dobro.

“Imam dvadeset eura, par košulja od velura. Iz nasljedstva jedan sat, nešto srebra i to mat…”

Mat, čovječe!

Tako je svoju tužnu sudbinu opjevala izvjesna Vera Matović koja ima dvadeset eura, koje je u jednom trenutku izvadila na pozornici. Hvala ti, Vera, na ovome.

Onima koji imaju običaj uživati u gadostima ove vrste Senny je itekako poznat izvođač. Pogledajte samo ove scene ispod koša i ovog tipa kojeg su oteli da s njom snimi spot…

Ljubavnom zovu Tanje Kovačević teško je odoljeti. A tipu koji s njom sjedi u kafiću, vjerojatno je i dalje teško u životu… Drži se, stari!

Minela i kultni hit “Ti propadaš” odavno je dobro poznat svim mazohistima koji na ovaj način uživaju u dnu balkanskih muzičkih ostvarenja. Tekst je posebno dubok. “Za tebe bila sam ja u gradu drolja posljednja…

Michaelom Ivanović i njezinom erotičnom pjesmom o piercingu na pupku završavamo prvi dio strave i užasa balkanskog turbofolka… Poslušajte ovu pjesmu, teško ju je opisati…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,