Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Disney snima remake kultnog filma “Sam u kući”

Preuzmite sliku

Kompanija Disney saopštila je da će snimiti novo izdanje filma “Sam u kući” (Home Alone) za novi servis za emitovanje koji pokreće.

Glavni izvršni direktor kompanije Bob Iger rekao je da će snimiti i nova izdanja filmova: “Noć u muzeju” (Night At the Museum), “Dnevnik šonjavka” (Diary of a Wimpy Kid) i “Što više, to bolje” (Cheaper By the Dozen).

Kompanija Disney je vlasnik franšiza pošto je kupila filmski studio 20th Century Fox. Novi servis Disneya u SAD-u će početi sa radom u novembru.

– Do sada smo ove godine objavili pet od šest najboljih filmova, uključujući četiri koja su donijela više od milijardu dolara u budžet. Uz filmove “Avatar” (Avatar), “Planeta majmuna” (Planet of the Apes), “X-Men” (X-Men) i “Deadpool” (Deadpool) usmjereni smo također i na to da iskoristimo veliku Foxovu biblioteku sjajnih naslova kako bismo dodatno obogatili kombinaciju sadržaja na našim platformama – rekao je Iger.

O tome kako će izgledati novi “Sam u kući” (Home Alone) za sad nema nagovještaja. Disney je samo saopštio da se nada da će novo izdanje ispuniti “iste standarde i kreativnu disciplinu” kao original. (BBC News na Srpskom)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,