Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktor Jugoslav Ćosić i novinarka Jelena Zorić dali otkaz na N1 televiziji u Srbiji

Preuzmite sliku

Dojučerašnji direktor N1 televizije u Srbiji, Jugoslav Ćosić i glavna novinarka Jelena Zorić napustili su ovu medijsku kuću. U javnosti se pojavilo saopćenje koje potpisuje Adria news, nakon čega se oglasio Ćosić.

– Da otklonim svaku nedoumicu, u ponedeljak sam dao ostavku na sve funkcije kao i otkaz. Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam donio ispravnu odluku – poručio je Ćosić.

Razlog njegovog odlaska su, kako je mjesecima pretpostavljano, velike tenzije i sukobi unutar kuće. Prema pisanju Kurira, koji se poziva na izvore bliske ovoj medijskoj kući, redakcija već duže vreme radi pod ogromnim pritiscima, tenzije su svakodnevne, a neslaganja oko uređivačke politike veoma česta. Sve to je, kako kažu neposredni učesnici, doprinjelo i pogoršanju međuljudskih odnosa.

U dopisu Adria newsa se navodi da je na poziciju news direktora televizije N1 u Srbiji imenovan Igor Božić, koji je od osnivanja bio na poziciji izvršnog producenta ove medijske kuće.

– Uvjereni smo da će N1 sa novim rukovodstvom i timom vrhunskih novinara koje već ima, postati još uticajnija medijska kuća. Stabilna osnova koju smo izgradili proteklih godina tokom kojih je N1 prepoznat u javnosti kao pozdan izvor informisanja građana omogućavaju nam da nastavimo da se razvijamo, ojačavamo svoj tim i realizujemo nove, velike projekte – poručuju iz uprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje