Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dijete Elona Muska traži promjenu imena i prekid svih veza s milijarderom

Preuzmite sliku

Transrodna kći Elona Muska podnijela je zahtjev za promjenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što “više ne živi niti želi biti povezana sa svojim biološkim ocem ni na koji način”.

Zahtjev za promjenu imena i novi rodni list koji odražava njen novi rodni identitet podnesen je Višem sudu okruga Los Angeles u Santa Monici u aprilu, a nedavno su to prenijeli mediji.

Xavier Alexander Musk, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promjenu prepoznavanja spola iz muškog u ženski te promjenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na web stranici PlainSite.org.

Njena majka je Justine Wilson koja se razvela od Muska 2008. godine. 

Nepoznat tačan razlog svađe

Nema objašnjenja razdora između Muska i njegove kćeri. Ni Muskov advokat ni Teslin ured za medije nisu odmah odgovorili Reutersu na zahtjev za komentar.

Otprilike mjesec dana nakon što je njegovo dijete podnijelo zahtjev za promjenu imena i spola, Musk je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama širom zemlje.

“Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora”, tvitao je Musk 2020. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,