Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalj s ove fotografije bio zadnja kap koja je prelila čašu i povod Harryju i Meghan da napuste porodicu

Preuzmite sliku

Princ Harry i Meghan Markle odluku o napuštanju kraljevske porodice navodno su donijeli nakon božićnog govora kraljice Elizabete iz kojeg su jednostavno bili izostavljeni.

Prošlogodišnji božićni govor kraljice Elizabete pred malim je ekranima pogledalo čak 6,4 miliona ljudi. Kraljica je bila odjevena u plavu haljinu, nosila je dijamantni broš i za stolom u svojoj palači govorila o čudnoj godini.

Njen je govor bio hvaljen, gledateljima ništa nije promaklo, niti jedan detalj, pa tako ni to da je na stolu imala fotografije članove svoje porodice, osim jedne. I to one svog unuka princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle te praunuka Archieja. Uz to nije ih uopće bila spomenula niti jednom riječju, a ništa od toga nije bio slučaj prethodnih godina.

  • Sada se o svemu oglasio jedan od autora tekstova o kraljevskoj porodici, koji tvrdi da je kraljičin “propust” probudio određene sumnje kod ostatka porodice.

  • “Slike vojvode i vojvotkinje koja je bila na stolu prije više nije bilo, kao ni govora o njima. Spomenula je da je dočekala svoje osmo praunuče, ali njegovo ime nije izgovorila. Sada je jasno da se unutar palače i porodice stvorila sumnja o tajnom planu Harryja i Meghan“, objasnio je.

    Sporni govor bio je predmet mnogih rasprava kraljevskih stručnjaka. Omid Scobie i Carolyn Durand slažu se da je upravo kraljičin govor ujedno bio i jedna od posljednjih stvari koja je Harryja i Meghan uvjerila da moraju pronaći vlastiti put.

  • “Harry je osjećao da su on i Meghan ostavljeni po strani i da nisu uključeni u buduće planove porodice. Izvori iz palače otkrivaju da su fotografije na stolu bile odabrane tako da prikazuju uspješne članove porodice. To je itekako utialo na njih”, tvrde Scobie i Durand. (Dnevnik.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje