Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Depp uzvraća udarac: Žalio se na presudu protiv Amber, ne želi joj platiti 2 miliona dolara

Preuzmite sliku

Izvor blizak Johnnyju rekao je kako je to bila pretežito pozitivna presuda za glumca, koji vjeruje da je ovo vrijeme da obje strane krenu sa svojim životima i ozdrave

Johnny Depp (59) i Amber Heard (36) još ‘ratuju’. Oboje su uložili žalbu na novčanu naknadu dodijeljenu jednu drugome u njihovom slučaju za klevetu.

Prvo je žalbu uložila Amber na iznos od 10 miliona dolara koji mora isplatiti bivšem suprugu zbog klevete, a sad je istu stvar učinio i Depp. Njegov odvjetnički tim podnio je žalbu u okrugu Fairfax u Virginiji prošlog petka, a žalili su se na odluku da glumac isplati 2 miliona dolara bivšoj supruzi.

 • Izvor blizak Johnnyju rekao je kako je to bila ‘pretežito pozitivna presuda za glumca’, koji ‘vjeruje da je ovo vrijeme da obje strane krenu sa svojim životima i ozdrave’.

  – Ali ako je gospođa Heard odlučna nastaviti s daljnjim parničenjem i žalbom na presudu, gospodin Depp podnosi istodobnu žalbu kako bi osigurao da prizivni sud razmotri potpuni zapis i sva relevantna pravna pitanja – dodao je izvor za People.

 • Podsjetimo, Amber podnijela je žalbu nakon što je sudac odbio njezin zahtjev za novim suđenjem iz više razloga, uključujući onaj da jedan od članova porotnika nije bio onaj za kojeg su mislili da će biti. U saopćenju od četvrtka njen tim rekao je kako vjeruje da je ‘sud napravio greške koje su spriječile poštenu i pravednu presudu u skladu s Prvim amandamom’.

  – Stoga se žalimo na presudu. Iako shvaćamo da će današnja žalba zapaliti lomače na Twitteru, moramo poduzeti korake kako bismo osigurali poštenje i pravdu – izjavili su Heardovi predstavnici.

  Deppova strana je u međuvremenu izrazila snažno povjerenje u presudu.

  – Porota je saslušala opsežne dokaze predstavljene tokom šestosedmičnog suđenja i došla do jasne i jednoglasne presude da je optužena klevetala gospodina Deppa u više slučajeva. I dalje smo uvjereni u naš slučaj i da će ova presuda ostati na snazi – rekao je Johnnyjev glasnogovornik.

  Depp je ovog proljeća dobio 15 miliona dolara u raspletu suđenja zbog klevete protiv Heard, kojoj je dodijeljeno dva miliona dolara. Porota je odlučila da je Amber oklevetala Johnnyja opisavši sebe kao ‘javnu osobu koja predstavlja nasilje u porodici’ u članku objavljenom 2018. u The Washington Postu iako nije imenovala glumca. Johnny se nakon završetka suđenja vraća glumi. Trebao bi utjeloviti kralja Luja XV. u francuskom filmu ‘La Favorit’, koji će se snimati i u palači Versailles.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Johnny Depp (@johnnydepp)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje