Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Depp protiv Heard: Pet iznenađujućih činjenica iz dokumentarca na Netflixu

Preuzmite sliku

Prošle godine glavna tema u showbiz svijetu bilo je suđenje Johnnyja Deppa i Amber Heard. Suđenje je bilo pod povećalom javnosti, pratili su ga obožavatelji širom svijeta, a svako je imao svog “favorita”. Ovog mjeseca objavljena je dokumentarna serija Depp v. Heard (Depp protiv Heard) u kojoj su prikazani najveći događaji sa suđenja.

Naime, Heard je izgubila parnicu za klevetu protiv svog bivšeg supruga u ljeto 2022. godine. Povod za svađu bio je novinski članak Washington Posta u kojem je Amber pisala o porodičnom nasilju, a u kojem su mnogi prepoznali Deppa, iako nije bio imenovan.

U dokumentarnoj seriji ne govore ni Depp ni Heard, ali je prikazano sve što se dogodilo u sudnici. Neki detalji iz serije su iznenađujući ili šokantni, a mi vam donosimo pet takvih.

Šta je megapinta?

Dok je Ben Rottenborn, advokat Amber Heard, ispitivao Deppa je li pio kada je navodno porazbijao ormare u kući gdje je par zajedno živio, rekao mu je: “Jesi li popio megapintu vina?”

Taj izraz brzo je postao meme jer je čudno da se advokat služi takvim rječnikom. No on nije skovao taj izraz. Depp je sam smislio taj izraz tokom suđenja protiv novina The Sun.

Ko je izvršio veliku nuždu kraj kreveta?

Depp je na suđenju rekao da je našao hrpu izmeta pored kreveta i da vjeruje da ju je ostavila Amber. Heard je, pak, rekla da je to učinio njezin pas Boo koji se borio s inkontinencijom, a Depp se na to samo nasmijao.

U dokumentarcu se spominje tužba za klevetu iz Velike Britanije prema čijem zapisniku je Depp priznao da zna za probavne probleme psa i tada je rekao da bi bilo smiješno da Amber stane u hrpu izmeta. I dalje nije jasno ko je obavio nuždu kraj kreveta.

Upoznavanje Deppa i Heard

Prije 12 godina Depp i Amber upoznali su se kada je ona bila na audiciji, a potom i dobila ulogu u filmu Portorikanske noći: dnevnik opijanja. Dobro su se slagali od početka, a njihova hemija bila je očigledna. Heard je na sudu objasnila kako je izgledao njihov odnos tada.

“Uhvatio me za lice, povukao prema sebi i poljubio me kako treba, ne kao na filmu”, rekla je Amber. Prisjetila se da je posjetila glumca u njegovoj prikolici, a on ju je tada gurnuo na kauč, pogledao je i rekao “slatko”.

 • Incident s tetovažom

  Na suđenju se govorilo i o porodičnom nasilju koje je Amber opisivala u članku. U dokumentarcu se prikazuje kako ona govori o incidentu s tetovažom. Naime, dok je Depp bio s Winonom Ryder, tetovirao si je “Winona Forever”. Nakon prekida je promijenio tetovažu u “Wino Forever”. Kada je Heard vidjela tetovažu, nasmijala se.

  Depp je tada, rečeno je u dokumentarcu, ošamario Heard i povikao: “Misliš da je to smiješno? Misliš da je to smiješno, kučko?”. Heard tvrdi da ju je tada ponovno udario i da je to bio samo početak porodičnog nasilja.

  Porota – objektivna ili ne?

  U SAD-u u mnogim slučajevima porota odlučuje je li netko kriv ili nevin, i ta odluka treba biti donesena većinom i mora se donijeti iza zatvorenih vrata. Porota mora biti odsječena od medija, vijesti, javnosti, pregovaračkih strana i svijeta. Moraju ostati objektivni.

  Međutim, ovo suđenje emitirano je na televiziji, bilo je u centru pažnje, nisu naređena nikakva zatvorena vrata niti je porota bila izolirana od svijeta, memova i udarnih vijesti. Čak i ako porota nije pratila internetske vijesti, njihovi bližnji vjerojatno jesu. Advokati Amber Heard kažu da je porota bila sugestibilna, a Deppovi tvrde da je bila objektivna, prenosi Index.hr

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,