Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 miliona dolara!

Preuzmite sliku

Sud u Virginiji odlučio je u srijedu da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa, nakon šestotjednog suđenja u kojem su se mogli pratiti eksplicitni dokazi i detaljna svjedočenja o odnosu holivudskog para.

Depp (58), zvijezda “Pirata s Kariba”, tužio je Heard za 50 miliona dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala “javnom osobom koja predstavlja porodično nasilje”.

Heard (36) je uložila protutužbu za 100 miliona, rekavši da ju je Depp okaljao kada je njegov advokat njezine optužbe nazvao “prevarom”.

Depp je negirao da je udario Heard ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

Depp i Heard vjenčali su se u februaru 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

U šest tjedana svjedočenja, advokati Amber Heard tvrdili su da je ona govorila istinu i da su njezine riječi u skladu s prvim amandmanom američkog Ustava o slobodi govora.

Svjedočenje je uživo prenošeno na društvenim medijima pa je javnost mogla čuti sve detalje o njihovom turbulentnom odnosu.

Sud je odlučio da glumac treba dobiti 15 miliona dolara odštete.

Također, porota je odlučila i u korist Amber Heard koja je rekla da ju je Deppov advokat oklevetao kada je njezine optužbe za zlostavljanje nazvao lažnima. Heard je presudom dobila 2 miliona dolara. Nakon što je čula presudu Heard je zagrlila svoje advokate i nakon toga ekspresno napustila sudnicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje