Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

David Guetta preko noći postao bogatiji za 100 miliona dolara

Preuzmite sliku

Ovo je pravo vrijeme za obnovom partnerstva s provjerenim timom u Warner Musicu. To će mi omogućiti da sam okružen najkreativnijim i najboljim ljudima i zanimljivim projektima…

Najpoznatiji svjetski DJ David Guetta prodao je autorska prava na svoju muziku kompaniji Warner Music za više od 100 miliona dolara.

On tako slijedi kolege poput Boba Dylana i Shakire koji su također do sada unovčili svoj rad. Ovo je najveća kupovina ove izdavačke kuće te će ona u buduće dobijati sav prihod od njegovih pjesama, prenosi 24sata.hr.

Ova prodaja je pomalo neobična zbog toga što Guetta ne prodaje pravo  za objavljivanje i pisanje pjesama, nego za snimanje. To ima smisla s obzirom da je on sve više poznatiji kao producent, nego kao tekstopisac.

– Jako sam uzbuđen zbog nove muzike na kojoj radim. A još me više veseli to što ću konačno moći puštati muziku pred publikom uživo. Ovo je pravo vrijeme za obnovom partnerstva s provjerenim timom u Warner Musicu. To će mi omogućiti da sam okružen najboljim i najkreativnijim ljudima i zanimljivim projektima – ispričao je u nedavnom intervjuu Guetta.

On je jedini DJ koji je prodao preko 50 miliona albuma i singlova, a nedavno je njegov dvostruki album ‘7’ dospio na vrh svjetske top liste. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje