Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Danis Tanović objavio kako izgleda oporavak sina Orhana: “Korak po korak”

Preuzmite sliku

Bh. oskarovac Danis Tanović na svom Instagram profilu podijelio je snimak sina Orhana kojim pokazuje kako mladić nakon teške nesreće koju je doživio u februaru ponovo uči da hoda.

Snimak prikazuje 17-godišnjeg Orhana dok uz pomoć medicinskog uređaja polako korača na traci.

“Korak po korak” piše na videu podijeljenom na profilu reditelja.

Nedavno je njegova supruga podijelila prvu fotografiju Orhana zabilježenu nakon nesreće u kojoj je potvrdila kako se polako oporavlja.

Uz poruku da je “živ i nasmijan”, Maelys de Rudder napisala je kako prepoznaje svoju porodicu i prijatelje, ali i da ponovo uči da radi mnoge stvari “poput šetnje, razgovora i zadirkivanja tate”.

Istaknula je kako se doktori i medicinske sestre također jako trude da pomognu Orhanu da napreduje i stane na noge, što se može vidjeti i na posljednje objavljenom snimku.Mladić je početkom februara doživio tešku saobraćajnu nesreću gdje ga je na Drveniji automobilom udario Benjamin Spahović nakon što je vozio neprilagođenom brzinom poslije preticanja trolejbusa.

Orhan je tokom prvih sati i dana nakon nesreće bio životno ugrožen, ali je na sreću uspio preživjeti te se postepeno oporavlja što potvrđuju i fotografije i snimci koje dijele njegovi roditelji.

Prethodno je Tanović podijelio i poruke podrške koje su mu uputili drugovi i drugarice poručivši da se raduju trenutku kad će moći biti zajedno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje