Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorska influencerica: Zašto lažete da je trudnoća prejednostavna, a dojenje lako?

Preuzmite sliku

Nataša Kovačević nedavno je rodila sina. Ova crnogorska influencerica poznatija je na društvenim mrežama kao Njeznanova, a njezin posljednji video podignuo je prašinu i natjerao mnoge na razmišljanje. 

“Zašto lažete? Lažući o tome kako tvoja beba nije imala grčeve ili nije osjetila nicanje zuba, kako ste odmah uspostavili laktaciju i bez problema je sisala, spavala cijelu noć, kako nisi umorna i ništa ti nije teško, kako je sve to lako i ne treba ti pomoć, svakoga koga slažeš dovodiš u potencijalno nezadovoljstvo koje može na kraju završiti i suicidom”, rekla je u snimci koja je skupila više od 9000 lajkova.

Potom je nabrojala pitanja koja će sebi postaviti novopečene majke.

“Kako je njima lako, a meni teško? Jesam li dovoljno dobra? Jesam li mogla bolje? Ja sam nesposobna. Ja nisam dovoljno dobra. Je li samo meni teško”, nastavila je Kovačević.

Svoju objavu zaključila je važnom porukom majkama.

“Nije tačno da je lako! Samo je tačno da svako ima svoje iskustvo. Da je svaka beba za sebe. Da je svaka majka za sebe. I da je sasvim OKEJ da ti bude teško. Da budeš umorna. I da plačeš iznad bebe koja plače, a ti pojma nemaš zašto. To je samo nešto novo za tebe. Čemu te nitko ne može naučiti jer, PONAVLJAM – svaka je beba za sebe. Svaka je majka za sebe! Sve što je nepoznato i novo je stanje visokog stresa. Zamisli koliki je stres kad cijeli tvoj svijet, tvoj udah i izdah, tvoj glavni tok i tvoja životna nagrada ovisi o tebi, a ti ne znaš zašto plače. Slušaj, i meni je teško. Lažu da nije. Ali je najljepše na svijetu. Nisi sama. Volim te.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje