Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Čombe’ se oprostio od Mustafe: ‘Sve si nas zadužio Glumčino! Glumčino! Glumčino!, sad odmori’

Preuzmite sliku

Nakon što je primio tužne vijesti o smrti legende Mustafe Nadarevića, glumac Miraj Grbić je preko Instagrama uputio posljednji pozdrav svom profesoru.

U komentarima se nižu poruke saučešća i žaljenja za voljenim glumcem, koji je obilježio pozorište i film u regiji i iza kojeg je pregršt sjajnih uloga. Jedna od uloga kojom se uvukao pod kožu publici bila je ona Izeta Fazlinovića.

Bard glumišta Mustafa Nadarević preminuo u 78. godini života, a od njega se opraštaju brojni kolege i obožavatelji. Među njima i bosanskohercegovački glumac Miraj Grbić, njegov kolega iz serije ‘Lud zbunjen normalan‘, u kojoj je igrao Čombeta.

“Dragi moj profesore, sjećam se kad si ušao učionicu i ja nisam mogao vjerovati ko mi predaje. I sam sam se osjećao malo više kao glumac. Sjećam se kad sam dobio prvu ulogu u pozorištu. Bio sam druga godina na akademiji i ti si mi dao ulogu u predstavi ‘Let iznad kukavičjeg gnijezda’. Sjećam se koliki si mi vjetar u leđa davao kad sam odlazio za Los Angeles i koliko si ponosan bio kad smo se vidjeli na snimanju ‘Lud zbunjen normalan’ prije par godina. Glumčino! Glumčino! Glumčino! Vrijeme je za kraj sezone. Odmori. Sada si sa svojom Slavicom. Sve si nas zadužio” – napisao je u emotivnoj objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miraj Grbic (@mirajgrbic)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje