Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čime se danas bavi legendarna Ruslana koja je pokorila Eurosong prije 17 godina?

Preuzmite sliku

Kako se približava Eurosong tako se mnogi obožavatelji prisjećaju svojih najdražih pobjednika, a među njima je svakako i ukrajinska predstavnica Ruslana koja je 2004. godine zapalila Evropu svojim nastupom i odnijela pobjedu.

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobjedu – odličnu pjesmu pod nazivom “Wild Dances” i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljući svemu tome o njenom nastupu prepričava i dan danas, a na YouTubu ima skoro 30 miliona pregleda.

Ruslana danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vrijeme za nju stalo i da dana nije ostarila. Može se pohvaliti da je u top formi, ali i da joj popularnost u rodnoj Ukrajini još uvijek velika. prenosi NN.

 • Nedavno je učestvovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na šta se osvrnula i na svom profilu na Instagramu.

  “Često me pitaju jesam li se ikada osjećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela je da Evropa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspjeli”, napisala je između ostalog u objavi.

 • Nakon pobjede na Eurosongu jedno vrijeme se bavila i političkim aktivizmom, a prije nekoliko godina obožavatelji su mogli da je vide na istom takmičenju u Lisabonu gdje se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji što je kod mnogih obožavatelja i vjernih pratilaca Eurosonga probudilo veliku nostalgiju.

  Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu, prenosi Telegraf.

 • Ukrainian popstar and political activist Ruslana addresses the media on the recent situation in Ukraine, at the European Parliament building in Brussels, Wednesday, Feb. 19, 2014. The deadly clashes in Ukraine's capital have drawn sharp reactions from Washington, sparked a rapidly growing push for European Union sanctions and led to a Kremlin statement blaming Europe and the West. (AP Photo/Yves Logghe)

  Ruslana je od 1995. godine u sretnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je zapravo autor teksta za njen nezaboravni i pobjednički hit “Wild Dances”. Zajedno vode firmu “LuxenBourg Studio” koji se bavi snimanjem radijske i filmske muzike.

  Muzikom je počela da se bavi od malih nogu. Još kao 4-godišnja djevojčica je počela da pohađa muzičku školu, a u mladim danima je počela da pjeva u bendovima. Diplomirala je na muzičkoj akademiji smjer za pijanistu i dirigenta(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,