Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Cijena sitnica: Prodaje se Porsche koji je bio u vlasništvu Pabla Escobara

Preuzmite sliku

Jedinstveni Porsche koji je bio u vlasništvu Pabla Escobara mogao bi biti prodat za milion eura.

Porsche 911 Carrera prvobitno se takmičio u International Race of Champions (IROC) seriji 1974. godine, a na njemu se nalaze i naljepnice sa imenom čuvenog Emersona Fittipaldija Indy i Formula 1 šampiona koji je njime upravljao.

Poslije toga ovaj automobil prodat je Rogeru Penskeu.

On se također pojavio na 24 Hours of Daytona i 12 Hours of Sebring trkama izdržljivosti, gdje je završio na 23. mjestu.

Unikatni 911 prodat je potom “kralju kokaina” Pablu Escobaru koji mu je dodao panele karoserije sa 935 linije, te se trkao na brojnim događajima u svojoj zemlji.

Listing Collecting Cars aukcijske kuće, potvrdio je da je ovaj model vraćen u SAD nakon Pablove smrti, da je njegova karoserija vraćena u originalno stanje i da ima spoljašnjost koja ga je krasila u Fittipaldijevoj eri.

Kao takav, automobil je ponovo ofarban u intrigantnu boju poznatu kao Sahara bež i posjeduje veliki repni spojler, mat crne kape farova, bravice za brzo otvaranje poklopca motora i eksterni prekidač protivpožarnog aparata.

Ovaj model je prošao kroz potpuni proces restauracije između 2007. i 2010. godine i od tada je bio izlagan na brojnim događajima na kojima je osvojio mnoge nagrade. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,