Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Celine Dion dijagnosticiran rijedak neurološki poremećaj

Preuzmite sliku

Celine Dion je otkazala sve nastupe nakon što joj je dijagnosticiran rijedak neurološki poremećaj, javlja Anadolu Agency (AA).

Dijagnosticiran joj je vrlo rijedak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe (SPS).

U emotivnoj video poruci objavljenoj na francuskom i engleskom u četvrtak na Instagramu, Dion je rekla da sindrom ukočene osobe uzrokuje grčeve koji utiču na njenu sposobnost hodanja i pjevanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Céline Dion (@celinedion)

“Nažalost, grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad uzrokuju poteškoće kada hodam i ne dozvoljavaju mi da koristim glasnice da pjevam na način na koji sam navikla”, rekla je Celine Dion.

Kako je kazala, nije imala izbora nego da otkaže svoju turneju “Courage”, koja je trebala da počne u februaru nakon nekoliko odlaganja.

Mnogi njeni evropski nastupi u proljeće 2023. sada su odgođeni za proljeće 2024. Osam nastupa u ljeto 2023. u potpunosti je otkazano, dok koncerti zakazani za august i oktobar 2023. ostaju.

“Jako mi nedostaje da se pojavim na bini i nastupam. Uvijek dajem 100 posto na svojim nastupima, ali trenutno stanje mi ne dopušta da to sada i realiziram. Nemam drugog izbora nego koncentrirati se na svoje zdravlje u ovom trenutku i imati nadu da sam na putu oporavka”, dodala je Dion.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje