Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Camilla i Diana nisu bile jedine koje je princ Charles zaprosio: Odbila ga je žena s kojom je danas u dobrim odnosima

Preuzmite sliku

Amanda Knatchbull bila je prva žena koju ju zaprosio princ Charles, a svi detalji o tome otkriveni su u novom dokumentarnom filmu o kraljevskoj porodici.

Princ Charles cijeli je svoj život proveo pod povećalom javnosti, a ono što se decenijama pratilo i prati je njegov odnos s pokojnom bivšom suprugom, princezom Dianom i vojvotkinjom Camillom Parker-Bowles s kojom je i danas u braku i koja slovi kao njegova najveća ljubav, prenosi dnevnik.hr.

No, prema najnovijim podacima koji su postali dostupni javnosti, u Charlesovom životu postojala je još jedna žena i to ona koju je zaprosio prije nego što je upoznao Dianu Spencer.

Dokumentarni film koji je objavio Channel 4 pod nazivom “The Royal House of Windsor” govori da je Charlesu brak pokušao namjestiti njegov praujak lord Mountbatten koji je htio da se oženi s njegovom unukom Amandom Knatchbull. Iako mu je bila daljnja rodica i devet godina mlađa od njega, smatrala se savršenom kandidatkinjom za Charlesovu suprugu.

  • “Mountbatten je godinama potajno pokušavao Amandu pogurati na mjestu buduće kraljice”, otkriveno je u filmu u kojem je i detaljno opisano kako ju je Charles vodio na krstarenje Karibima 1977. godine, kada se vjeruje da ju je i zaprosio.

    “Charles ju je pitao želi li biti njegova supruga, no onda mu je na to negativno odgovorila. Puno su vremena provodili zajedno i zapravo vjerujem kako su postali čak i prebliski. Postali su poput brata i sestre”, izjavio je u filmu jedan od pripovjedača.

    Charles je iste godine upoznao Dianu Spencer s kojom se vjenčao 1981., a razveli su se službeno 1996. godine. 2005. godine oženio se s Camillom s kojom je i danas u braku.

    Amanda Knatchbull udala se 1987. godine za autora Charlesa Vincenta Ellingwortha s kojim je dobila troje djece i danas je poznata kao Lady Ellingworth i s princom Charlesom je ostala u dobrim odnosima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje