Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Cameron Diaz o prvom poslu u Parizu: “Mislim da sam nosila drogu u Maroko i zbog toga sam se uspaničila”

Preuzmite sliku

Njen se život zauvijek promijenio kada joj se obratio agent za uloge u Los Angelesu koji je tražio ‘bombu’ za glavnu ulogu u filmu ‘Maska’ iz 1994. godine. Tada je rekla agentu da je skeptična jer nikad nije glumila…

Cameron Diaz (49) je u podcastu ‘Second Life’ otkrila da je možda bila uključena u neke ilegalne aktivnosti prije nego što je dobila svoju uspješnu glumačku ulogu uz Jima Carreyja (60) u filmu ‘Maska’.

Početkom devedesetih uštedjela je dovoljno novca da živi u Parizu u nadi da će započeti manekensku karijeru, ali je otkrila da joj je bilo teško rezervisati nastupe tokom boravka u inozemstvu, prenosi 24sata.hr.

– Bila sam tamo cijelu godinu i nisam radila niti jedan dan. Nisam mogla rezervirati posao da spasim svoj život – rekla je voditeljici podcasta Hillary Kerr.

 • – Onda sam dobila jedan posao, ali zapravo, mislim da sam bila mazga koja je nosila drogu u Maroko – nastavila je.

  Diaz tvrdi da je dobila zaključani kovčeg s njenim manekenskim ‘kostimima’, ali počela je nagađati njegov sadržaj čim je stigla na aerodrom, zbog čega je počela paničariti.

  – Bila sam plavokosa, plavooka djevojka u Maroku. Nosim poderane traperice i čizme s platformom, s raspuštenom kosom, ovo stvarno nije sigurno. Rekla sam im: ‘Ne znam, nije moj kovčeg, nemam pojma čiji je’ – ispričala je kako se snašla dok su je provjeravali na aerodromu.

  Prtljag je ostavila vlastima kada se vratila u Francusku, kao i priliku za kaznu od 10 godina zatvora za trgovinu drogom te kaže da je to bio jedini posao koji je dobila u Parizu.

 • Njen se život zauvijek promijenio kada joj se obratio agent za uloge u Los Angelesu koji je tražio ‘bombu’ za glavnu ulogu u filmu ‘Maska’ iz 1994. godine. Tada je rekla agentu za talente da je skeptična oko posla jer nikad nije glumila.

  – Upravo sam imala menstruaciju. Nije bilo šanse da obučem nešto seksi taj dan. Pitala sam se: ‘Šališ se?’ – prisjetila se Diaz svoje prve uloge u filmu.

  Nakon toga je ostvarila uspješnu glumačku karijeru u filmovima poput ‘Biti John Malkovich’, ‘Svi su ludi za Mary’, ‘Praznik’, ‘Dok nas jackpot ne rastavi’ i ‘Charliejevi anđeli’.

  No 2014. glumica se povukla iz glume kako bi provodila vrijeme sa svojim mužem rockerom Benjijem Maddenom (43) i njihovom kćerkom Raddix.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,