Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Britney izgubila još jednu bitku: Ostaje pod očevim starateljstvom

Preuzmite sliku

Sud je odbio zahtev Britney Spears da je oslobodi starateljstva koje nad njom ima njen otac James Spears – bar za sada, piše Variety.

Novi sudski dokumenti koje je Vrhovni sud u Los Angelesu podnio u srijedu pokazuju da je sudija odbio zahtjev advokata Britney Spears Samuela Ingama od prije nekoliko mjeseci da se njenom ocu ukine starateljstvo nad kćerkom, prenosi nova.rs.

Ova odluka suda nije direktan odgovor na prošlosedmično ročište, gdje je Britney u svjedočenju iznijela potresne detalje o životu pod očevim višegodišnjim starateljstvom.

Naime, kako navodi Variety, sud ne može donijeti nikakvu presudu na osnovu Britneyinog svjedočenja, jer još uvijek nije podnijela zahtjev za ukidanje očevog konzervatorskog nadzora.

„Zahtjev za ukidanje starateljstva Jamesa Spearsa nad kćerkom i njenom cjelokupnom imovinom odbija se bez prethodnih uticaja“, stoji u sudskim dokumentima.

Najnoviji sudski dokumenti su još jedna prepreka za Britney, ali još jedno odbijanje suda na pjevačicin zahtjev nije ništa novo.

Britneyin advokat Samuel Ingham podnio je zahtjev za ukidanje Spearsovog starateljstva nad kćerkom još u novembru 2020, navodeći da se njegov klijent „plaši svog oca“, te da će ubuduće odbijati da nastupa ako njen otac nastavi da bude zadužen za njenu karijeru.

Podsjetimo, prošle sedmice Britney je pred sudom iznijela potresne detalje iz života pod očevom prismotrom.

„Samo želim svoj život nazad. Prošlo je 13 godina i dosta je. Dosta je i uopšte nema smisla… Gotova sam. Želim da tužim svoju porodicu, da budem potpuno iskrena“, rekla je između ostalog Britney pred sudom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje