Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Branislav Lečić se obratio javnosti: Reci istinu Danijela, ovo je ozbiljna optužba

Preuzmite sliku

Glumac i političar Branislav Lečić je u videu izjavio da se želi obratiti javnosti zbog svega što se dešava posljednjih dana. Njega je kolegica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje.

“Dobio sam poziv od Tužilaštva i moj odlazak tamo će biti u petak. Osjetio sam da sam ja u medijima već osuđen. Da svi misle ili počinju da misle da sam ja silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemjer, je l’ eto sposoban je za takav čin koji se zove silovanje žene”, rekao je on.

Naveo je i da je mnogo povrijeđen izjavom:

“Možda će sutra to biti i neki muškarac, možda će se sutra desiti da sam silovao i decu. Svaki čovjek kome se ovakva stvar desi mora ozbiljno da se zapita za sebe i društvo kome pripada. Ova izjava me je mnogo povrijedila, kao i ljude koji su oko mene i koje volim.”

Odlučio se obratiti i Danijeli Štajnfeld, glumici i rediteljici koja je Tužilaštvu otkrila da je Lečić silovao, prenosi Telegraf.rs.

“Danijela, ako sam te ikad u bilo kom trenutku, u bilo kom potezu ili nekoj misli ili možda slučajno gestom ili namjernim gestom uvrijedio, povrijedio, ponizio… I ako sam bilo koju ženu na takav način uvrijedio da je ona stekla utisak da sam agresivac ili predator, onda se duboko i iskreno izvinjavam. Ja u svom životu nemam potrebu da se pravdam, ali meni su žene inspiracija za život. One su i moj izazov i moja mašta i moja inspiracija. I uvijek sam kroz život volio žene, štitio žene i nikada nisam bio prema njima agresivan. Reci istinu Danijela, samo smo bili partneri u poslu. Ali, kao što u predstavi nije bilo realizacije našeg seksualnog odnosa, jer je tvoj lik bio zaljubljen u mog, nije se to desilo ni u životu”, izjavio je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje