Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Brad Pitt optužio Angelinu Jolie da mu je pokušala naškoditi poslovnim potezom

Preuzmite sliku

Brad Pitt je uzvratio bivšoj supruzi Angelini Jolie u tekućoj pravnoj borbi oko prodaje njenog udjela u njihovom vinogradu, optuživši je da je to učinila namjerno kako bi mu naštetila.

Bivši par je upleten u više pravnih bitki otkako je Angelina podnijela zahtjev za razvod od Brada 2016. godine.U toku je suđenje zbog starateljstva nad njihovo šestoro djece – Shiloh, Pax, Vivienne, Maddox, Zahara i Knox – a sada se sukobljavaju oko vinograda, Chateau Miraval SA, u kojem su kupili kontrolni udio tokom 2008. godine.

Smješteno u selu Correns na jugoistoku Francuske, imanje sadrži kuću i vinograd, a kupio ga je bivši par za približno 25 miliona eura.

Međutim, u novim pravnim dokumentima, advokati u ime Pitta tvrde da je pod njegovim upravljanjem posao prerastao u “višemilionsku međunarodnu priču o uspjehu”, dok Angelina nije “ništa doprinijela”.

 • Rečeno je da je Brad doprinio 60 posto kupoprodajne cijene, dok je glumica platila preostalih 40 posto.

  U dokumentima se navodi da je Angelina prodala svoj udio proizvođaču alkoholnih pića sa sjedištem u Luksemburgu pod kontrolom ruskog oligarha Jurija Šeflera, bez Bradovog znanja.

  “Kroz navodnu prodaju, Jolie je pokušala nanijeti štetu Pittu”, tvrdio je njegov pravni tim pojašnjavajući: “Jolie je znala da će Šefler i njegove podružnice pokušati kontrolirati posao koji je Pitt izgradio i potkopati Pittovu investiciju u Miraval.”

  Dodaje se da je Šefler “stekao ozloglašen imidž kroz okrutne poslovne taktike i sumnjiva profesionalna udruženja”, a povezanost s njim “ugrožava reputaciju brenda koji je Pitt tako pažljivo gradio”.

  “Sve je ovo direktan rezultat Jolienog nezakonitog i deliktnog ponašanja. Kršeći ugovor stranaka, Jolie je pokušala natjerati Pitta na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem s otrovnim asocijacijama i namjerama”, naveli su advokati glumca.

  Navodi se da je Angelina obavijestila svog bivšeg supruga o svojoj odluci o prodaji udjela Šefleru u januaru 2021., rekavši da je donijela “bolnu odluku, teška srca”.

  Bradovi advokati su zatražili suđenje pred porotom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,